Primarul Gheorghe Fron va rosti un discurs în Parlamentul European cu ocazia Zilei Naționale și Centenarului UniriiExclusiv

Primarul Gheorghe Fron va rosti un discurs în Parlamentul European cu ocazia Zilei Naționale și Centenarului Unirii

       Accesări: 2272

Va sărbători anul centenar și în capitala Uniunii Europene. Primarul Gheorghe Fron urmează să reprezinte România la un eveniment dedicat zilei de 1 decembrie, moment ce va fi organizat la Parlamentul European de la Bruxelles. Edilul comunei Cornu Luncii va susține un discurs cu ocazia Zilei Naționale a României și a Centenarului Unirii.

Alocuțiunea va fi susținută pe 27 noiembrie în cadrul conferinței „Urmașii Marii Uniri” ce se va desfășura într-una din camerele instituției legislative ale Uniunii Europene.

Gheorghe Fron nu este la prima prezență în Parlamentul European unde s-a adresat și în urmă cu trei ani.

Șeful administrației locale din comuna Cornu Luncii spune că în discursul său va accentua faptul că românii sunt europeni, un popor care promovează valorile autentice ale vieții și că își dorește să le transmită parlamentarilor Uniunii Europene că rolul important pe care românii și România l-au avut de-a lungul timpului în istoria Bătrânului Continent.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Voi fi onorat să mă adresez parlamentarilor europeni.”, ne-a declarat primarul Fron. „Este pentru a doua oară când voi fi în Parlamentul European și vreau ca cei de aici să afle că românii sunt la fel de europeni ca ei și că suntem cea mai veche civilizație din Europa. Românii au fost grănicerii Europei de sute de ani.”

Gheorghe Fron mai spune că subiectul central, cel Centenarului Marii Uniri, va fi completat cu referiri la Ziua Națională a României, două sărbători care se completează una pe cealaltă.

După conferință, oaspeții vor fi invitați la o recepție organizată cu prilejul celor două evenimente.

Alături de Gheorghe Fron se vor afla alți patru primari din județul Suceava. Din delegația mai fac parte Loghin Saviuc (primarul comunei Calafindești), Gheorghe Avram (primarul comunei Todirești), Dan Tiperciuc (primarul comunei Arbore) și Constantin Barariu (primarul comunei Zvoriștea).

Cei cinci primari vor pleca la Bruxelles la invitația unui europarlamentar român.

Programul mai include o vizită oficială la Parlamentul European pe data de 28 noiembrie.

ȘTIRI