Primarul din Rădășeni va trece doi ofițeri ai Forțelor Armate în rândul Cetățenilor de Onoare ai comuneiRural

Primarul din Rădășeni va trece doi ofițeri ai Forțelor Armate în rândul Cetățenilor de Onoare ai comunei

       Accesări: 69

Oamenii speciali primesc distincții pe măsură. Doi ofițeri ai Forțelor Armate vor intra în cartea de aur a comunei Rădășeni, localitate care nu duce lipsă de personalități. Titlul de „Cetățean de Onoare” le va fi înmânat de către primarul Neculai Perju.

Generalul de brigadă Ștefan Dimofte și colonelul Ion Țolea vor primi distincția în cadrul oficial la sfârșitul lunii iulie.

Locuitori ai comunei Rădășeni de ani buni, cei doi ofițeri în rezervă au constituit vectori de imagine ai localității. În același timp ei s-au implicat activ în soluționarea problemelor întâmpinate de veteranii de război și văduvelor acestora.

„Sunt oameni deosebiți care fac cinstei comunei noastre.”, explică primarul Neculai Perju. „Suntem onorați să-i avem în mijlocul nostru, oameni cu o carieră militară bogată, consăteni de vază și oameni de un mare caracter. Consider că merită pe deplin acest titlu nu doar pentru activitatea profesională ci și pentru tot ceea ce au întreprins pentru veteranii de război din comuna Rădășeni.”

Colonelul Țolea se ocupă de peste 25 de ani de soarta veteranilor de război care au mai rămas în Rădășeni. Este președinte al asociației care reprezintă interesele și drepturile celor care au luptat în confruntările armate.

Generalul Dimofte este la rândul său un exemplu în ceea ce privește implicarea în viața comunității.

Cei doi ofițeri au reprezentat cu cinste numele comunei Rădășeni la diverse evenimente și întruniri ale cadrelor militare.

Decizia privind acordarea celor două distincții s-a aprobat în Consiliul Local la sfârșitul lunii mai. Titlurile vor fi înmânate pe 30 iulie cu ocazia evenimentului „Hora Rădășenilor”.

ȘTIRI