Primarul Cristinel Bărculescu adoptă 14 noi măsuri pentru păstrarea curățeniei în comuna DolheștiRural

Primarul Cristinel Bărculescu adoptă 14 noi măsuri pentru păstrarea curățeniei în comuna Dolhești

       Accesări: 963

Munca îl înnobilează pe om. Conform acestui dicton, un primar din zona Fălticeni a trasat obiectivele pentru campaniile de întreținere și înfrumusețare ale spațiilor publice. Prin lucrările propuse de edilul șef Cristinel Bărculescu vrea să cele patru sate ale comunei Dolhești să fie curate și bine gospodărite.

În evidențele Primăriei figurează doar 35 de beneficiarii ajutorului social, însă chiar și cu oameni puțini se poate face treabă bună.

Fiecare persoană știe ce are de făcut, mai ales că activitățile se desfășoară sub coordonarea viceprimăriței Viorica Ștefan.

În luna ianuarie, consilierii locali au aprobat Planul de acțiuni și lucrări de interes local pentru anul 2017, proiect de hotărâre inițiat de primarul din Dolhești, plan care include 14 categorii de lucrări diferite.

Planul prevede ca persoanele care primesc ajutorul social să participe la activități de întreținere ale drumurilor și trotuarelor, văruit borduri, pomi sau podețe, decolmatat șanturi, curățenie sub poduri, pe albiile râurilor, pe spații verzi, în curțile școlilor și în parcuri.

Mai mult decât atât cele 35 de persoane au obligația să se implice în acțiunile privind toaletarea copacilor, plantarea arborilor și florilor, vopsit garduri și bănci sau la tăiatul lemnelor pentru instituții.

Aceiași beneficiari intervin și în caz de intemperii, atunci când ploile adună apele pe ulițe sau când ninsorile abundente blochează căi de acces.

Persoanele care primesc ajutorul social sunt remunerate cu 142 de lei pe lună pentru 19 ore prestate în folosul comunității.

ȘTIRI