Primarul Cristinel Bărculescu i-a premiat pe elevii, studenții și profesorii merituoși la „Gala Laureaților Dolheșteni”Rural

Primarul Cristinel Bărculescu i-a premiat pe elevii, studenții și profesorii merituoși la „Gala Laureaților Dolheșteni”

       Accesări: 906

Educația are un susținător de nădejde într-o localitate din zona Fălticeni. Convins că școala formează personalitatea copiilor și tinerilor, edilul comunei Dolhești și-a propus să sprijine încă de la începutul mandatului atât școlarii cât și sistemul de învâțământ. Primarul și profesorul Cristinel Bărculescu a creat un eveniment care îi are în atenție pe școlarii, liceenii și studenții merituoși.

Lansată anul trecut, manifestarea intitulată „Gala Laureaților Dolheșteni” este cadrul perfect pentru a-i premia pe elevii care performează într-un an școlar.

Cea de a doua ediție s-a desfășurat tot pe finalul vacanței mari, mai exact pe 27 august, la Căminul Cutural.

Câteva sute de persoane au venit să-i aplaude pe cei 60 de școlari, liceeni și studenți care fac cinste comunei Dolhești. Câțiva dintre laureații de anul acesta au obținut rezultate meritorii și la olimpiade. Pentru cei mai buni dintre ei, primarul Bărculescu le-a înmânat diplome de excelență.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost premiați, în egală măsură, elevii care fac parte din ansambluri și formații artistice, dar și strucuturi sportive, și s-au remarcat prin evoluția lor.

„Pentru mine este o bucurie să-i văd pe acești copii valoroși reuniți aici în fața propriilor consăteni. Mă bucur pentru rezultatelor lor și îmi doresc ca această gală să-i impulsioneze să aibă rezultate la fel de bune și în anii ce urmează. Eu sunt alături de elevi și de profesori și cred că prin educație putem asigura un viitor comunității noastre.”, ne-a declarat Cristinel Bărculescu. „Susțin educația și performanța în educație, un capitol care pentru mine, ca primar, este prioritar. Avem școli în reabilitare și dorința ca administrația locală să sprijine dezvoltarea sistemului educațional din Dolhești.”

Anul acesta au fost premiați nu numai elevii ci și profesorii. 15 cadre didactice din Dolheștii Mari și Dolheștii Mici au primit diplome de merit și medalii pentru munca depusă la catedră.

Gala Laureaților Dolheșteni este un eveniment pentru și cu dolheșteni. Momentul festiv a fost combinat cu un program artisitc susținut de tinere talente de pe aceste meleaguri.

Pe scena Căminului Cultural au urcat copiii din „Garofița” aflați sub bagheta instrumentistului Nicolae Drobotă.

Au urmat recitaluri susținute de Denisa Apetrei, Denis Asofiei, Mihaela Cajvan și Andrei Ciocârlan. Copiii din grupul „Balada”, condus de apreciata interpretă Maria Tanasă, originară din Dolhești, s-au aflat la acest eveniment în calitate de invitați speciali, ei interpretând câteva cântece celebre din zona Fălticeni.

Programul artistic a fost încheiat cu o suită de dansuri oferită publicului și premianților de către Grupul folcloric „Străjerii”.

La finalul evenimentului, primarul Cristinel Bărculescu i-a îndemnat pe elevi să aibă rezultate cel puțin la fel de bune și în noul an școlar, având speranța că la a treaia ediție „Gala Laureaților Dolheșteni” vor fi și mai mulți copii premiați.

ȘTIRI