Primarul comunei Slatina va plăti din buzunarul propriu pentru a-și păstra localitatea cât mai curată și îngrijităRegional

Primarul comunei Slatina va plăti din buzunarul propriu pentru a-și păstra localitatea cât mai curată și îngrijită

Decizie inedită într-o localitate din zona Fălticeni. Edilul șef al comunei Slatina este hotărât să pună capăt unei situații ce devine tot mai apăsătoare pentru Primărie. Păstrarea curățeniei a devenit o problemă, din cauza persoanelor care sfidează pur și simplu nu doar normele bunului simț ci și eforturile autorității locale.

De aproape un an de zile, în comuna Slatina au fost deschise primele puncte pentru depozitarea gunoaielor.

Dacă unii cetățeni au ales să fie civilizați și să ducă reziduurile acolo unde le este locul, alții continuă să facă exact invers.

Pentru că nu se poate continua în ritmul acesta, Vlăduț Gherman a decis să schimbe foaia. El va plăti din buzunarul propriu pentru ca fiecare localitate din cadrul comunei să fie curată.

Ideea este simplă. Edilul comunei va plăti 50 de leicelor care îi vor oferi fotografii cu persoanele care aruncă gunoaiele la întâmplare.

„Conducerea comunei Slatina, prin primarul Vasile Vlăduț Gherman, oferă câte 50 de lei celor care îi vor trimite fotografii cu persoanele care aruncă gunoaie la întâmplare pe raza comunei Slatina.”, sună anunțul făcut de Primăria Slatina. „Acest lucru îl facem în încercarea de a stopa un fenomen ce nu ar trebui să mai aibă loc la un an de la deschiderea punctelor de depozitare a gunoaielor. Pentru o comună mai curată … ,,Fiți vigilenți și spor la bani!”

În comună s-au derulat în ultimele luni câteva campanii de ecologizare împreună cu școlile din localitate.

Primăria Slatina a fost partener al acestor activități de educație ecologică prin care s-a urmărit cultivarea interesului tinerilor pentru lumea înconjurătoare și pentru păstrarea spațiilor verzi cât mai curate.

Totodată, prin astfel de acțiuni, se dorește responsabilizarea tinerilor față de importanța protecției mediului înconjurător, conturarea deprinderilor și a atitudinilor de a prețui și respecta mediul prin comportamente civilizate, dar și sensibilizarea cetățenilor privind importanța mediului înconjurător.

Campaniile de igienizare destinată spațiilor publice din comuna Slatina vor continua anul acesta.

ȘTIRI