Primarul comunei Hârtop anunță semnarea contractului de lucrări pentru rețeaua de apă și canalizareRural

Primarul comunei Hârtop anunță semnarea contractului de lucrări pentru rețeaua de apă și canalizare

       Accesări: 2178

Investiții pentru condiții de trai mai bune în mediul rural. Comuna Hârtop beneficiază de un proiect destinat înființării rețelei de apă potabilă și canalizare ce va avea 26 de kilometri. După aprobarea finanțării și finalizarea mai multor demersuri, primarul Vasile Nechifor a semnat miercuri, 10 iulie, contractul de lucrări.

Firma suceveană Euroest Group va realiza lucrările pentru rețeaua de apă și canalizare ce trebuie finalizată în iulie 2021.

Valoarea contractului se ridică la 10,4 milioane de lei.

Acesta este cel mai amplu proiect la nivel investițional desfășurat în Comuna Hârtop.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Desfășurăm un proiect important pentru comunitate. Satisfacția mea este că am primit finanțare, am trecut cu bine de licitații, iar acum stabilim ultimele detalii pentru demararea lucrărilor.”, ne-a declarat primarul Vasile Nechifor. „Un alt aspect important este că avem parte de un constructor serios, cu experiență de 20 de ani în domeniu și care pune accent pe calitate.”

Lucrările vor demara în următoarele săptămâni, constructorul având la dispoziție 24 de luni pentru finalizarea proiectului.

Acesta prevede amenajarea unei rețele de 13 km de rețea de apă potabilă și 13 km de rețea de canalizare, o stație de pompare

Directorul Euroest Group susține că ținta principală este finalizarea lucrărilor la termen. Firma suceveană a derulat proiecte similare în orașele Liteni, Suceava și în comuna Adâncată, iar în comuna Hârtop a finalizat un proiect de betonare a unor străzi din localitate.

Alimentarea cu apă potabilă va fi realizată din conducta principală destinată comunei Preutești, care este cuplată la rețeaua de apă a municipiului Fălticeni.

Infrastructura subterană va fi amplasată de-a lungul ambelor părți a șoselei DJ 208 C, de la un capăt la altul al comunei.

Stația de epurare ava fi amplasată pe un teren achiziționat de Primărie în zona Șes, aproape de bazinul Șomuz, iar bazinele de acumulare pentru apă pe terenul din zona Cireș.

60% dintre locuitorii comunei Hârtop vor avea posibilitatea de a se racorda la apă și canalizare, sistemul fiind gândit să deservească zonele cu o densitatea mai mare a populației.

Infrastructura de apă și canalizare este prevăzută pentru străzile Nicolae Iorga, Vărăriei, Spinoasa, Izvoare și parțial pe străzile Islaz și Cimitir. Rețeaua va deservi câteva sute de gospodării, dar și instituții din comună.

La nivelul comunei Hârtop sunt derulate alte trei proiecte, toate pe linie infrastructură școlară.

Școala primară Hârtop, unde va funcționa și o grădiniță, este finalizată în proporție de 60%. Clădirea ar putea fi inaugurată la începutul anului școlar.

Școala Primară Hârtop
Școala Primară Hârtop

Se lucrează și la Școala Gimnazială Hârtop unde se execută lucrări de anvelopare termică pentru clădire, iar printr-un alt proiect, în valoare de 750.000 de lei, se lucrează la amenajarea de grupuri sanitare la aceeași unitate de învățământ.

Al treilea proiect aflat în derulare vizează construirea unei grădinițe, în apropiere de școala gimnazială, fondurile fiind asigurate de Banca Mondială.

Nu în ultimul rând, Compania Națională de Investiții, va derula un proiect pentru construirea primei săli de sport, ce va fi amplasat între noua grădiniță și școala gimnazială.

Școala Gimnazială Hârtop
Școala Gimnazială Hârtop
Noua Grădiniță

ȘTIRI