Primarul comunei Boroaia s-a numărat printre oficialitățile invitate la festivitățile de Ziua MarineiActualitate

Primarul comunei Boroaia s-a numărat printre oficialitățile invitate la festivitățile de Ziua Marinei

       Accesări: 2490

Alături de militarii sărbătoriți la malul mării. Primarul Comunei Boroaia s-a aflat printre oficialitățile invitate să ia parte la Ziua Marinei Române, una dintre cele mai frumoase și impresionante ceremonii militare care se desfășoară anual. El a participat ieri, la Constanța, la festivitatea care a adunat 10.000 de turiști pe faleza cazinoului din Constanţa.

În luna iunie, Vasile Berariu a primit invitația din partea contraamiralul de flotilă Ion Condur să ia parte la festivitățile pregătite de Ziua Marinei.

Primarul comunei Boroaia a urmărit spectacolul naval de la tribuna oficială, în spațiul unde au fost prezenți șeful statului, ministrul Apărării Naţionale, Şeful Statului Major al Forţelor Navale, ofițieri de rang înalt ai Armatei Române, Armatei SUA, Marii Britanii, Italiei, atașați ai ambasadelor străine și clerici.

Originar din Boroaia, contraamiralul Ion Condur este locțiitorul comandantului Flotei Marinei Române și fost comandant al divizionului 50 Corvete.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„La invitația domnului contraamiral Ion Condur, pe care am primit-o cu ocazia simpozionului dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat la Boroaia, am participat la manifestările organizate de Ziua Marinei. M-am simțit onorat să fiu prezent alături de oficialități de prim rang ai statului, guvernului și armatei. În mod categoric a fost un eveniment deosebit.”, ne-a declarat primarul comunei Boroaia. „Am regăsit aici multă lume bună, oameni deosebiți, dar și foarte mulți turiști. A fost zi superbă și încărcată de bucurie de Ziua Marinei Române.”

La manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române, cei doi boroieni, Vasile Berariu și Ion Condur, au urmărit activitățile și exercițiile militare de la prezidiu, alături de cei câțiva zeci de invitați, festivitățile fiind deschise de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Mihai Fifor.

Vasile Berariu mai spune că sărbătoarea de la Constanța a fost pentru el un prilej de bucurie și un motiv de mândrie pentru că printre oamenii importanți ai Marinei Române se numără și localnicul Ion Condur, militar de carieră, doctor în științe militare, un ofițer care s-a remarcat în cadrul serviciilor operative și cele de la Comandamentul Operațional și cel al Flotei Navale.

Pentru merite deosebite, contraamiralul Ion Condur din Boroaia a primit 10 distincții militare în ultimii 16 ani.

De la Ziua Marinei Militare nu au lipsit ceremonia de înălţare a drapelului României, însoţită de 21 de salve de tun, Zeul Neptun, care a venit din larg cu nava, și bricul Mircea, nava școală pentru marinarii români.

La eveniment au participat sute de militari, cu nave, avioane de vânătoare și elicoptere.

Activităţile au fost organizate de Statul Major al Forţelor Navale, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, pe parcursul întregii zile, începând cu ora 10 și până târziu în noapte.

ȘTIRI