Primarul Comunei Boroaia s-a aflat și anul acesta printre oficialitățile invitate la Ziua Marinei RomâneActualitate

Primarul Comunei Boroaia s-a aflat și anul acesta printre oficialitățile invitate la Ziua Marinei Române

       Accesări: 2050

Prezent la cea importantă manifestare anuală de la malul Mării Negre. Primarul Comunei Boroaia s-a numărat printre oficialitățile prezente la Ziua Marinei Române, marcată la 15 august, una dintre cele mai frumoase și impresionante ceremonii militare. Este pentru al doilea an consecutiv, când Vasile Berariu, edilul localității sucevene participă la festivitatea de pe faleza cazinoului din Constanța.

La eveniment au participat sute de militari, cu nave, avioane de vânătoare și elicoptere.

Activitățile au fost organizate de Statul Major al Forțelor Navale, pe parcursul întregii zile, începând cu ora 10 și până târziu în noapte. Cei prezenți au putut admira, pe faleza din Constanța, Exercițiul Naval Întrunit „Forțele Navale Române 19”.

Festivitățile au început prin ridicarea Pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României și cu salutul cu cele 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești.

Primarul comunei Boroaia a urmărit spectacolul naval de la tribuna oficială, în spațiul unde au fost prezenți șeful statului, ministrul Apărării Naţionale, Şeful Statului Major al Forţelor Navale, ofițeri de rang înalt ai Armatei Române și ai Forțelor Armate din SUA, Italia și Ucraina, atașați ai ambasadelor străine și clerici.

Prezența la Ziua Marinei a fost posibilă prin invitația adresată primarului Vasile Berariu de către contraamiralul de flotilă doctor Ion Condur.

Edilul s-a declarat profund onorat de participarea, printre oficialitățile de prim rang ai statului, guvernului și armatei, la un eveniment deosebit.

Originar din comuna Boroaia, localitatea cu cei mai mulți generali din România, contraamiralul de flotilă Ion Condur, doctor în științe militare, ofițer care s-a remarcat în cadrul serviciilor operative și cele de la Comandamentul Operațional și cel al Flotei Navale, este implicat și în comunitatea de unde provine.

Anul acesta a instituit bursa de merit care îi poartă numele, acordată la final de an școlar celui mai bun elev la învățătură din comuna Boroaia.

În cadrul unui parteneriat cu Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” și Primăria Boroaia, contraamiralul Condur le-a facilitat elevilor silitori, din localitate, o excursie la malul Mării Negre, prin care au putut vizita obiective turistice, dar și flota Marinei Române.

Contraamiralul doctor Ion Condur și primarul Vasile Berariu

ȘTIRI