Primarul Coman vine de la Expoziția Globală „SmartCity” din Barcelona cu noi idei de proiecte pentru FălticeniActualitate

Primarul Coman vine de la Expoziția Globală „SmartCity” din Barcelona cu noi idei de proiecte pentru Fălticeni

       Accesări: 2462

Soluții inteligente pentru un municipiu modern. Autoritățile fălticenene vor să apeleze la ideile și sistemele eficiente create de specialiști pentru a le aplica în planul de dezvoltare locală pe următorii ani. Comunitățile urbane sunt într-o continuă dezvoltare, iar îmbunătățirea siguranței persoanelor și eficientizarea traficului sunt doar două elemente esențiale în viața cotidiană a oricărui oraș.

Municipalitatea vrea însă aducă un suflu proaspăt în mai multe domenii și să aplice strategii durabile pentru viitor.

Din acest motiv primarul Cătălin Coman s-a deplasat de la Barcelona, locul unde liderii mondiali în soluții inteligente, pentru orașele de mâine, s-au întrunit la Expoziția Globală „SmartCity”.

Peste 700 de orașe din întreaga lume și 100 de primari au participat între 15 și 18 noiembrie la acest eveniment de anvergură ce aduce în atenție sisteme eficiente care pot îmbunătăți viața din mediul urban.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alături de șeful administrației locale s-a aflat și medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni care s-a documentat asupra ultimelor apariții în domeniul tehnologiei medicale.

„Au fost trei zile extrem de interesante. Am participat la Barcelona, la unul dinte cele mai mari târguri și expoziții interactive din lume.”, ne-a declarat primarul Coman. „Ne-am prezentat aici pentru a vedea și cunoaște soluțiile inteligente pentru iluminat public, gestionarea deșeurilor, infrastructura rutieră, parcări, sisteme de semaforizare. Cu această ocazie am putut lua pulsul noutăților din domeniul tehnologiilor medicale și sistemelor de securitate.”

Edilul municipiului Fălticeni mai spune că de la acest eveniment se întoarce cu o mulțime de planuri și idei noi pentru Fălticeni, pentru un oraș care să țină pasul cu lumea modernă și valorile civice europene.

Printre ideile conturate pe agenda primarului Coman sunt cele destinate creșterii calității în domeniul educațional și sanitar, domenii prioritare pentru actualul mandat.

Edilul susține că vor putea fi demarate proiecte pentru implementarea de soluții inteligente și pe alte domenii, soluții utile care vor veni în întâmpinarea nevoilor comunității locale.

„Am discutat la SmartCity cu specialiști din toată lumea, persoane care activează în foarte mai multe domenii. Întâlnirile noastre au fost foarte fructoase și pot să vă spun că plecăm de la Barcelona cu un bagaj consistent de idei și cu planuri frumoase de viitor.”, subliniază Cătălin Coman. „Acestea se vor concretiza și în planurile noastre de administrație locală pentru următorii ani. Voi concluziona spunând că au fost trei zile în care am aflat multe lucruri noi, trei zile destul de aglomerate, dar cu o experiență care ne va folosi foarte mult pe viitor. Vrem să implementăm cât mai curând soluțiile și ideile regăsite aici pentru că vrem să facem ce trebuie, ce este necesar, pentru ca Fălticeniul să se dezvolte armonios.”

SmartCity Expo World Congress reprezintă cel mai important punct de întâlnire pentru reprezentanți guvernamentali și locali, furnizori de servicii și specialiști care dezbat avantajele orașelor inteligente.

Primarul municipiului Fălticeni mai spune că sunt premise să fie rezolvate mai multe probleme ale orașului implementând idei și soluții noi discutate și prezentate la Barcelona.

Printre acestea sunt și cele pe segmentul infrastructurii rutiere, iluminatului public și gestionarea deșeurilor. Noutăți și soluții inteligente vor putea fi adoptate în viitoarele proiecte de investiții pentru municipiul Fălticeni pe sectorul siguranței persoanelor și eficientizarea traficului, parcări, cât și infrastructurii de apă și canal.

La Barcelona au participat alți cinci edili din România, primarii localităților Botoșani, Iași, Buzău, Slobozia și Beclean.

ȘTIRI