Primarul Cătălin Coman va pleca în China pentru întâlniri cu antreprenori interesați să investească la FălticeniExclusiv

Primarul Cătălin Coman va pleca în China pentru întâlniri cu antreprenori interesați să investească la Fălticeni

       Accesări: 3619

Atragerea de investitori străini este un subiect important pe agenda oricărei administrații locale. Municipiul Fălticeni este deficitar la acest capitol, însă lucrurile s-ar putea schimba în următoarele luni. Primarul Cătălin Coman spune că în mandatul actual vrea ca dezvoltarea locală să fie axată și pe crearea de noi locuri de muncă.

Viitorul sună bine, după cum lasă să se înțeleagă edilul șef care afirmă că există antreprenori chinezi interesați să deschidă o fabrică la Fălitceni.

Discuții privitoare la atragerea de investiții au fost purtate la București cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie România-China (CCIRC).

Primul pas în concretizarea ideilor expuse este întâlnirea cu oamenii de afaceri străini. Primarul Coman va pleca săptămâna viitoare în China pentru a se întâlni cu antreprenori din Guangzhou, Macau și Shenzen, trei din cele mai puternic dezvoltate centre urbane din această țară.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Este o deplasare organizată de Camera de Comerț și Industrie România-China. Invitația este lansată de partenerii chinezi pentru studierea de oportunități pentru afaceri în țara noastră.”, ne-a declarat primarul Coman. „Am purtat câteva discuții preliminare, în acest sens, la București, cu deputatul Alexandru Rădulescu. Vrem să aducem investitori chinezi la Fălticeni.”

Edilul municipalității susține că partenerii chinezi sunt foarte interesați de domeniul imobiliar, dar și pe investiții în industrie.

Pentru domeniul imobiliar, antreprenorii vizează construcția de locuințe. Un alt grup al oamenilor de afaceri și-au arătat deschiderea pentru alocarea unui capital în ceea ce privește construirea unei fabrici.

Aceasta ar urma să ofere aproximativ 400 de locuri de muncă.

„Investitorii chinezi sunt foarte interesați de domeniul imobiliar. De asemenea, s-a adus în discuție construirea unei fabrici la Fălticeni care să aibă angajați din municipiu sau din zona arondată.”, explică primarul Coman. „La momentul la care am discutat există posibilitatea reală pentru construirea unei fabrici care va avea până la 400 de angajați.”

După discuțiile preliminare de la București, întâlnirile din China vor stabili alte detalii.

Din delegația românească vor face parte oameni de afaceri, reprezentanți ai Cameri de Comerț, și alți cinci primari, printre care și primarul orașului Mioveni, localitatea unde se află uzinele Dacia.

Vizita va avea loc în perioada 26 – 29 martie 2017. Cheltuielile pentru deplasarea cu avionul vor fi suportate din bugetul local, iar cele privitoare la cazare sunt asigurate integral de partenerii chinezi.

ȘTIRI