Primarul Coman tună și fulgeră la adresa ACET Fălticeni: Au intervenit fără prea multă organizare și fără să anunțe populațiaLocal

Primarul Coman tună și fulgeră la adresa ACET Fălticeni: Au intervenit fără prea multă organizare și fără să anunțe populația

Secetă la robinete în plină iarnă. Două avarii, produse pe strada Republicii, au lăsat câteva mii de familii din Fălticeni fără apă potabilă în miez de iarnă. Au trecut ore bune de când echipele ACET au început lucrul, însă problemele ivite nu s-au remediat nici acum.

Deși au promis că vor relua furnizarea apei începând de miercuri, de la ora 18, reprezentanții ACET Fălticeni lucrau și în această dimineață la conductele deteriorate.

Locatarii de pe mai multe străzi Republicii, 13 Decembrie, Dimitrie Leonida, Stadion Sportiv stau de 24 de ore fară apă, în timp ce în alte apartamente apa curge cu presiune foarte scăzută.

Situația creată l-a nemulțumit și pe primarul Cătălin Coman care tună și fulgeră la adresa operatorului local.

Edilul este supărat că intervenția s-a făcut fără ca populația să fie înștiințată, iar organizarea lasă de dorit.

”Sunt nemulțumit de cei de la ACET Fălticeni pentru faptul că au intervenit fără prea multă organizare și fără să anunțe populația. Până la urmă, să oprești apa pentru aproape jumătate de oraș, timp de o zi, nu-i chiar un lucru minor.”, ne-a declarat primarul Coman. ”Cetățenilor nu le-a fost adus la cunoștință acest fapt, decât foarte târziu, în condițiile în care n-au mai avut timpul fizic necesar să-și oprească necesarul minim de apă.”

Șeful administrației locale mai spune că înțelege faptul că intervenția trebuia făcută de urgență, însă el dezaprobă în prinicipal lipsa de organizare.

El le-a solicitat reprezentanților ACET Fălticeni o mai bună comunicare cu publicul, dar și cu autoritățile locale, pentru ca cetățenii să nu mai ajungă în situația de față.

”Am înțeles că este o problemă urgentă care nu suferea amânare, însă eu am solicitat, operatorului local de apă și canalizare, mai multă comunicare cu cetățenii. Ei trebuie să știe când apar astfel de evenimente nedorite, astfel încât să se pregătească.”, spune primarul Coman. ”Sunt lucruri importante care trebuie să le trateze cu mai multă seriozitate. Le-am reproșat faptul că nu s-au organizat bine, astfel încât durata intervenției să fie cât mai scurtă. Toate discuțiile le-am purtat telefonic pentru că mă aflam la București.”

Edilul municipiului Fălticeni afirmă că în timpul activităților de remediere, ACET Fălticeni nu avea suficientă tehnică de intervenție dar și personal care să rezolve în timp util problema din teren.

El le-a dat solicitat reprezentanților operatorului local să urgenteze finalizarea lucrărilor de reparație.

Pe de altă parte, intervenția la cele două avarii, suvernite la coloana de apă, este îngreunată de temperaturile scăzute.

ȘTIRI