Primarul Coman solicită Ministerului Sănătății fonduri de 8 milioane de lei pentru noul spital din FălticeniActualitate

Primarul Coman solicită Ministerului Sănătății fonduri de 8 milioane de lei pentru noul spital din Fălticeni

       Accesări: 1520

Mai bine de un sfert de secol. Atât timp i-a fost necesar statului român pentru a construi cel mai nou spital din județul Suceava, spital care se apropie de finalizare. Unitatea medicală de la Fălticeni este finalizată în proporție de 90%, iar pentru restul de 10% se fac toate demersurile la Ministerul Sănătății pentru obținerea fondurilor necesare.

Primarul Coman și managerul Morariu au avut mai multe întrevederi cu factori de decizie, care susțin că noul spital se află pe lista obiectivelor care urmează să primească finanțare.

Rezultatete discuțiilor se vor vedea în următoarele săptămâni când este așteptată prima tranșă de bani din 2017.

Șeful municipalității fălticenene afirmă că a solicitat ministerului de resort fonduri de 8 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor desfășurate la interiorul clădirii.

Acestea au fost oprite în noiembrie 2015 și au fost reluate abia în februarie 2017. Lipsa de bani, contestațiile de la licitații pe un nou set de lucrări, dar și necesitatea obținerii un nou aviz ISU au ținut blocate lucrările din șantier timp de 15 luni.

„Am solicitat recent fonduri pentru continuarea lucrărilor la spital. Eu sunt optimist și pot spune că, în urma discuțiilor purtate cu factori de decizie din Ministerul Sănătății, urmează să primim prima tranșă din acest an.”, afirmă primarul Coman. „Am solicitat 8 milioane de lei și sper să primim această sumă sau o cifră apropiată de aceasta. Sunt mai multe demersuri făcute la minister, iar acum nu ne rămâne decât să vedem când și cât vom primi. Eu sper să primim cei 8 milioane pe care i-am cerut.”

Șeful administrației locale susține că ministrul Florian Bodog cunoaște situația noului spital din Fălticeni, obiectiv care trebuia finalizat de mult. În ultimii ani au fost direcționați de la bugetul de stat, în perioada premierului Victor Ponta, aproape 40 de milioane de lei pentru lucrărilor la noua unitate medicală din Fălticeni.

Pentru finalizarea proiectului mai sunt necesare 35 de milioane de lei.

Primarul Cătălin Coman susține că își dorește ca noua unitate medicală să devină funcțională cel mai târziu în anul 2018. Spitalul Municipal Fălticeni deservește o zonă cu peste 150.000 de locuitori.

ȘTIRI