Primarul Coman și vicele Aldea au opinii diferite despre dosarele ANLLocal

Primarul Coman și vicele Aldea au opinii diferite despre dosarele ANL

       Accesări: 78

Locuințele ANL de pe Victoriei sunt greu de dat. Cu toate că blocurile și tot ceea ce ține de amenajările exterioare sunt gata, prin apartamente continuă să locuiască doar aerul. 40 de fălticeneni așteaptă încă din vară să se mute în casă nouă, iar speranțele lor se leagă acum de următoarea ședință de Consiliu Local.

Luna trecută dezbaterea privind atribuirea spațiilor locative s-a lăsat cu scandal, o parte din consilierii ACL părăsind sala de ședință.

Cei care au rămas au reclamat existența unor probleme în 20 de dosare. Aceștia au cerut primarului Cătălin Coman reanalizarea dosarelor, lucru care de altfel s-a întâmplat. Mai mult decât atât, consilierii creștin liberali au verificat din scoarță în scoarță toate cele 90 de dosare.

De asemenea, luna aceasta, comisia de repartiție care stabilește punctajele s-a reunit pentru o nouă analiză a dosarelor ANL.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit viceprimarului Gheorghe Aldea, membru în comisia amintită, la nivel de ACL există o poziție unitară. El spune că după vizualizarea documentațiilor își menține afirmațiile făcute anterior și că încă mai sunt probleme și alte dosare, iar dosarele corecte și complete trebuie să primească locuințe, în funcție de mai multe criterii, respectând legea ANL.

Un lucru este cert. La momentul actual consilierii creștin-liberali nu vor vota proiectul de atribuire al unităților locative de pe strada Victoriei.

”Concluzia viceprimarului Aldea și a consilierilor ACL este că proiectul de hotărâre privind atribuirea locuințelor ANL, în forma actuală, revizuită, nu poate fi votată”, a declarat viceprimarul Aldea pentru Cronica de Fălticeni. ”Urmează să ne reîntâlnim luni și în comisiile de specialitate ale Consiliului Local și vom veni, probabil, cu amendamente. Concluzia este că numai avem 93 ci, au mai rămas, 91 de amendamente la proiect.”

Primarul Cătălin Coman are o cu totul altă opinie legată de dosarele ANL. La fel ca și viceprimarul Aldea, șeful administrației locale, el este membru în comisia de repartiție și susține că s-au verificat din nou toate dosarele, s-au calculat din nou punctajele, s-a ajuns inclusiv la arhivă și nu sunt nereguli majore în dosare, însă recunoaște că există unele greșeli, spre exemplu de transcriere.

El a mai precizat că greșelile sunt făcute în anii 2006 – 2007 de un funcționar al Primăriei.

”Comisia s-a reunit,  a verificat și răsverificat, din nou, toate dosarele. Nu s-au găsit nici un fel de nereguli, decât greșeli de transcriere. Nu sunt probleme majore. Sunt probleme de transcriere sau de viză care nu-mi aparțin”, explică șeful administrației locale. ”Am înțeles, este campanie electorală, dar și ei (n.r – consilierii ACL) trebuie să înțeleagă că aceasta se oprește la un moment dat. Nu cred că e normal ca 40 de familii să nu se mute în casă nouă din cauza campaniei electorale.”

Primarul Coman a ținut să sublinieze că în anul 2009 atribuirea apartamentelor ANL s-a făcut în cinci minute și că atunci consilierii PSD au votat ca 56 de familii să intre în casă nouă. Acesta mai afirmă că în aceiași perioadă a studiat cum s-au dat repartițiile, iar greșelile în dosarele de atunci sunt mult mai mari decât cele pe care consilierii ACL le semnalează acum. ”Dacă n-au rezoluție pe cerere nu este vina primarului Coman sau a celor care au depus dosarul, pentru că în 2006 cine era un primar nu a dat rezoluție pe cerere. Nu este obligatoriu. Este o cutumă internă.”, ne-a declarat primarul Coman. ”Nu poți descalifica un om pe chestiunea aceasta și a recunoscut-o și domnul viceprimar. Asta e realitatea.”

Acesta conchide că dosarele au fost verificate în comisie și sunt în regulă. Micile nereguli constatate nu penalizează documentația solicitantului sub aspectul punctajului.

”Mesajul meu este foarte clar: Dosarele sunt în regulă, greșelile și problemele semnalate sunt minore și nu afectează absolut cu nimic punctajul. S-a verificat la arhivă și s-a constatat că era o greșeală a funcționarului din anul 2006. Nu poate fi penalizată persoana cu dosarul respectiv, mai ales că tot dosarul este absolut în regulă. În plus, de asta am luat dosar cu dosar, toate cele 20 de dosare semnalate. Le-am verificat încă o dată. La prima strigare, ca să zic așa, 10 din ele erau în regulă. S-au observat unele nereguli minore care nu pot penaliza persoana în cauză. Noi vrem să fie totul pe dreptate și pe realitate.”

Proiectul de hotărâre prin care se vor atribui locuințele ANL va fi adus în discuție pe 30 octombrie în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Fălticeni.

ȘTIRI