Primarul Coman și managerul Morariu au cerut de la Ministerul Sănătății încă 5 milioane de lei pentru noul spitalActualitate

Primarul Coman și managerul Morariu au cerut de la Ministerul Sănătății încă 5 milioane de lei pentru noul spital

       Accesări: 1138

Cea mai nouă unitate medicală din județ se construiește la Fălticeni. Pe șantier se lucrează șase zile din șapte pentru ca proiectul să fie finalizat cel mai târziu în toamna anului viitor. Deschiderea unității medicale depinde doar de fondurile de care dispune Ministerul Sănătății să le aloce acestei clădiri începute acum aproape 30 de ani.

Anul acesta au fost trimise 15 milioane de lei, bani cheltuiți integral pe lucrări executate la interiorul spitalului, iar altele la exterior, mai precis montarea răcitoarelor de aer și rezervorului de apă.

Firmele implicate pe șantier vor ca în cele 40 de zile rămase până la finele acestui an să desfășoare alte etape din proiect, astfel că beneficiarul are nevoie de alți bani. Primarul Cătălin Coman și managerul Vlad Morariu au transmis luni, 20 noiembrie, o nouă solicitare privind acordarea unor noi fonduri pentru spitalul din Fălticeni.

În cererea de finanțare, reprezentanții celor două instituții au solicitat suma de 5 milioane de lei.

Primarul Coman afirmă că prestatorul a dat asigurări că banii pot fi cheltuiți până la finalul acestui an cu efectivele de muncitori aflați în prezent pe șantier.

„Cele 15 milioane de lei, pe care le-am primit anul acesta, s-au cheltuit deja. Am trimis o nouă solicitare către minister pentru a obține alte 5 milioane de lei. Am primit asigurări din partea constructorului că pot cheltui acești bani până la finalul anului”, explică primarul municipiului Fălticeni.  „Sper să-i primim ca să continuăm lucrările pe mai departe. În zilele ce urmează ne vom deplasa, cu același scop, la București unde vom avea discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății.”

Cătălin Coman spune că se va bizui și de această dată pe sprijinul demnitarilor PSD, senatorul Ioan Stan și deputatul Alexandru Rădulescu pentru materializarea demersului pe sfârșit de an.

Dacă autoritățile locale vor primi fondurile solicitate, pentru anul 2018 vor mai fi necesare doar 5 milioane de lei pentru încheierea lucrărilor la interior.

Mare parte din dotarea medicală este deja disponibilă, urmând ca unitatea spitalicească să ceară bani pentru completarea necesarului de tehnică și instrumentar medical.

Clădirea vechiului spital va fi dărâmată, în locul acestuia urmând să fie construită o parcare, spații verzi și un drum de acces.

ȘTIRI