Accesări: 77

primar_cătălin_comanLa vârful administrației locale se dorește o schimbare. Este schimbarea din funcție a viceprimarului Gheorghe Aldea, cerută de edilul șef Cătălin Coman. Consilierii locali vor decide mâine dacă actualul nr.2 din Primăria Municipiului Fălticeni va fi înlocuit.

Ședința ordinară va debuta chiar cu acest proiect de hotărâre înaintat deliberativului și, care, îl are ca inițiator pe același primar Cătălin Coman.

În ceea ce privește motivele șefului administrației locale privind cererea de schimbare din funcție a actualului viceprimar acestea ar fi, oficial, doar trei.

Primul ar se leagă de faptul că primarul Coman dorește să aibă alături un viceprimar din PSD.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Având în vedere majoritatea constituită la nivelul Consiliului Local, 11 membri PSD plus un independent, sunt convins că voi lucra mai bine cu un viceprimar din actuala majoritate a Consiliului Local”, ne-a spus Cătălin Coman.

Demersul său se sprijină și pe declarația șoc, făcută la sfârșitul săptămânii trecute, prin care organizația județeană PNL Suceava le-a cerut viceprimarilor liberali, din localităţile unde PNL nu are majoritate în consiliile locale, să se retragă din funcție.

Întrebat de Cronica de Fălticeni dacă decizia primarului este una politică sau dacă a fost influențată de votul din 16 noiembrie, șeful administrației locale a explicat: ”Decizia nu are nimic în comun cu rezultatul votului la nivel național, din 16 noiembrie 2014, nu are absolut nici o legătură. Nu este o decizie politică, ci una administrativă. În 2012 am candidat pe liste comune pentru USL, această alianță nu mai există, protocolul de atunci nu mai este nici el, iar trecând peste orice fel de doctrină sau orgolii politice, cred că datoria noastră, cel din administrație, primar, viceprimar consilieri locali, este să facem tot ceea ce trebuie pentru cetățenii care ne-au ales, dar și pentru cei care nu ne-au ales, dar pe care îi reprezentăm.
Trebuie să lucrez cu un viceprimar din actuala majoritate la nivel de CL, la fel cum o recunosc și liberalii. Nu o spunem numai noi, ci o spun și colegii și superiorii ierarhici ai domnului Gheorghe Aldea! Deci este o decizie care le aparține, și lor, până la urmă. Practic, suntem pe aceiași lungime de undă.”

Al doilea motiv pe care primarul Coman l-a amintit, este cel privind transformarea biroului de viceprimar în birou de întâlniri pe teme politice liberale. Edilul șef susține că s-au purtat discuții cu viceprimarului Gheorghe Aldea și să nu amestece lucrurile.

”Din păcate, la biroul domnului Aldea, birou de viceprimar, deci nu un birou politic, se întâlneau diverși membri PNL, în timpul serviciului.”, explică primarul Coman. ”Nu vorbesc de consilieri locali care, în mod sigur pot să vină oricând la primărie, de fapt asta este și o parte din responsabilitatea lor, veneau membri PNL care nu aveau nici o legătură cu administrația. Ceea ce la biroul primarului nu se întâmplă! În biroul primarului PSD se face administrație, iar politica la sediul PSD. Același lucrul i-am solicitat să facă și domnul viceprimar Aldea: administrația se face în biroul viceprimarului, politica la sediul partidului.”

Al treilea motiv ar fi cel privind mult mai slaba implicare, manifestată de viceprimarul Gheorghe Aldea în activitățile urbei, în ultima perioadă de timp, respectiv în ultimele 2-3 luni.

Cu toate acestea, șeful administrației locale fălticenene spune că nu există vreo nemulțumire majoră legată de viceprimarul Aldea.

”Am lucrat în echipă și trebuie să lucrăm în echipă, în continuare, în beneficiul cetățeanului. Consider, așa cum am spus mai devreme, că voi lucra mai bine cu un viceprimar din actuala majoritate a Consiliului Local”, conchide primarul Cătălin Coman.

Rudy H.

ȘTIRI