Primarul Coman despre străzile din municipiul Fălticeni: Acum doi ani erau 40 de kilometri de drumuri complet neasfaltațiActualitate

Primarul Coman despre străzile din municipiul Fălticeni: Acum doi ani erau 40 de kilometri de drumuri complet neasfaltați

       Accesări: 84

Infrastructura rutieră din Fălticeni este modernizată pas cu pas. Capitolul reparații și asfaltări drumuri este unul cu prioritate pe agenda primarului Cătălin Coman, despre care spune că în trecut a fost neglijat. Pentru a exemplifica, șeful executivului a declarat pentru Cronica de Fălticeni că în urmă cu doi ani doar 30 % din totalul drumurilor din municipiu erau asfaltate.

Una din nemulțumirile lui Coman, atunci când a preluat funcția de primar a fost și starea câtorva drumuri care, deși, pe hârtie erau asfaltate, în realitate erau complet degradate.

”Prioritatea mea ca primar este să avem la Fălticeni cât mai multe străzi asfaltate, adică să le oferim cetățenilor și din acest punct de vedere condiții civilizate”, a declarat edilul șef. ”Din păcate, în anul 2012, când am preluat Primăria erau 40 de kilometri de drumuri de pământ și balastru, dintr-un total de 120 kilometri cât are rețeaua rutieră municipală. Nu mai pun și faptul că, pe lângă acestea, am găsit drumuri care doar teoretic puteau fi numite asfaltate, pentru că, de fapt, asfaltul era distrus în întregime.” 

Primarul Coman spune că anul acesta se vor turna cinci kilometri de covor asfaltic, o parte din acesta fiind destinat străzilor care n-au ”văzut” până astăzi materialul bituminos. ”Am rezolvat această problemă pe străzile Horea, Cloșca, Soldat Zamfir și Sergent Rusu, unde oamenii nici nu mai sperau să vadă asfalt.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

El a mai explicat că în doi ani de zile s-au turnat 10 kilometri de asfalt, iar anul acesta vor mai fi puși încă 5 kilometri pentru ca procentul străzilor asfaltate din municipiu să ajungă la aproape 50%.

”Mai avem puțin și vom ajunge la jumătate. Îmi propun să nu mai avem drumuri cu pământ și balastru”, spune primarul Fălticeniului.

Anul trecut s-au turnat 1,5 kilometri de asfalt și în cartierul Țarna Mare, iar anul acesta se va face cel puțin 1 kilometru de drum asfaltat pe străzile Horticolei și Nufărului.

Primarul Coman susține că strada Victoriei, Filaturii, Țărăncuței vor fi asfaltate în întregime și parțial Aleea Teilor. La acestea se adaugă și reparațiile care vor urma pe mai multe drumuri și alei dintre blocuri. Vizate sunt și străzile Humorului și Caporal Diaconița.

În limita bugetului, strada Sublocotenent Grigoraș (zona Dumbrava Minunată) ar putea fi asfaltată anul acesta.

 

ȘTIRI