Primarul Coman despre strada Sucevei: ”Trebuia să fie dată la Drumuri Naționale încă din 2007”Actualitate

Primarul Coman despre strada Sucevei: ”Trebuia să fie dată la Drumuri Naționale încă din 2007”

       Accesări: 53

strada_sucevei_9EXCLUSIV!

Nu ar trebui să ne aparțină. Una din cele 110 de căi rutiere din rețeaua locală de drumuri publice ar fi putut ajunge în portofoliul companiei care în prezent gestionează drumurile naționale. Este vorba de strada Sucevei, binecunoscută șoferilor din toată țara pentru execrabila stare în care se prezintă carosabilul.

Potrivit primarului Coman, strada putea fi transferată încă de acum opt ani la Compania Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADR).

Momentul a fost ratat, iar acum mare lucru nu se mai poate face.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

” Strada Sucevei trebuia să fie la CNADR de multă vreme”, a declarat șeful administrației locale, cotidianului Cronica de Fălticeni. ”A fost o posibilitate de a fi dată la Drumuri Naționale, dar s-a ratat ocazia la acel moment. Strada trebuia dată cel puțin din anul 2007.”

Cătălin Coman a reiterat faptul că beneficiarul proiectului la nivel de oraș, și implicit de pe strada Sucevei, este operatorul județean ACET S.A, iar Primăria Fălticeni nu este parte în acest contract.

El a ținut să sublinieze că tronsonul de drum, pe care s-au efectuat lucrările, nu era predat către autoritățile locale nici măcar la începutul primăverii, deoarece mai erau de făcut racorduri la beneficiari cât și probele de presiune.

De asemenea, primarul Coman spune că strada Sucevei se va repara cu bani din bugetul local dar și de la Guvernul României.

Conducătorii auto au reproșat municipalității faptul că ei plătesc rovinieta și că, practic, circulă pe o stradă distrusă.

Autoritățile locale spun, la rândul lor, că șoferii au dreptate, dar banii din rovinietă nu vin la bugetul local, ci sunt direcționați spre CNADR. Strada va fi reparată cu fonduri din bugetul municipiului Fălticeni în condițiile în care 92% din conducătorii auto care tranzitează lunar strada Sucevei sunt din alte orașe sau județe din țară, restul de 8% fiind șoferii cu domiciliul în Fălticeni.

Mai mult, acestea amintesc faptul că pe Sucevei nu s-a intervenit cu asfalt nou de foarte mult timp, iar la deteriorarea drumului au contribuit și autotrenurile care transportă marfă de două ori peste limita admisă și care, în unele cazuri, nu respectă limita de viteză impusă pe segmentul de drum aflat în șantier.

Primarul Coman susține că asfaltarea problematicei străzi Sucevei va începe imediat după ce vor fi finalizate trotuarele, canalele de scurgere pentru apa meteorică și scuarul care va găzdui noul sistem de iluminat public.

Rudy H.

ȘTIRI