Primarul Coman despre consilierii liberali care au părăsit ședința: Au semnat condica și au fugit ca hoțiiActualitate

Primarul Coman despre consilierii liberali care au părăsit ședința: Au semnat condica și au fugit ca hoții

       Accesări: 58

Tensiunile din Consiliul Local Fălticeni continuă. Decizia privind transferul dreptului de administrare al imobilului de pe strada Ion Creangă, de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” la Spitalul Municipal Fălticeni, etapă premergătoare mutării celor trei secții ale Maternității, bate pasul pe loc. Astăzi, la ora 15, consilierii locali au fost din nou chemați să voteze proiectul de hotărâre, după ce săptămâna trecută, la cererea reprezentanților din grupul PNL, aleșii urbei s-au reîntâlnit cu Samuel Izsak, directorul Fundației Caritatea, pentru o ultimă rundă de propuneri.

Întrunirea de astăzi s-a lăsat cu un nou scandal în plenul ședinței, deși discuțiile au avut un ton relaxat până la propunerea liberalilor care au cerut o garanție scrisă din partea Fundației, proprietarul clădirii în care funcționează Maternitatea, prin care se asigură că până la data de 31 decembrie 2015 aceasta va rămâne în imobilul actual.

În timp ce ședința intrase în pauză, iar autoritățile locale făceau demersurile cerute cu reprezentantul Fundației, trei din cei patru consilieri liberali prezenți, Vasile Amariei, Cristian Bărăscu și Viorel Dominte, au decis să plece deși semnaseră condica de prezență.

Gestul acestora l-a oripilat pe primarul Coman care consideră gestul consilierilor liberali drept o lipsă crasă de respect. El i-a contactat în timpul ședinței pe cei trei liberali care s-au retras, însă nu a putut discuta cu aceștia deoarece aveau telefoanele închise sau aveau tonul ocupat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Este o lipsă crasă de respect pentru cetățean. Nu se poate să dai dovadă de atâta iresponsabilitate”, ne-a declarat primarul Coman. ”Să soliciți documente și, apoi, solicitând o pauză să fugi. Pentru că practic asta au făcut: Au fugit de răspundere! Mi-e greu să cred că la nivelul anului 2015, într-o țară civilizată, într-o țară europeană, poate să se întâmple așa ceva”.

Șeful municipalității spunea, în ședința în care PNL mai avea doar un reprezentant la masa discuțiilor, consilierul local Gheorghe Aldea, că festivalul de teatru Birlic s-a încheiat și este cazul să apelăm la rațiune.

El a catalogat întâmplarea din Consiliul Local ca total jenantă și că aleșii care au plecat în pauză, de la ședință, nu vor fi pontați pentru astăzi.

”Nici măcar de teatru absurd nu ține. Este total jenant ce se întâmplă. Au venit, au semnat condica și au fugit ca hoții fără să voteze”, susține primarul Coman. ”Consilierii sunt plătiți din bani publici, să nu uite lucrul acesta și sunt plătiți pentru activitatea lor, ca orice alt salariat. Într-un moment de pauză au fugit, fără să voteze. Condica nu au uitat să o semneze. Mi-e greu să cred că acești consilieri au fost pe stradă să solicite încrederea oamenilor.”

Edilul șef mai spune că toți consilierii locali trebuie să dea dovadă de rațiune și că astfel de ”strategii” nu își au rostul în Consiliul Local.

Cătălin Coman a precizat că atunci când PSD era în opoziție au votat în unanimitate toate proiectele importante pentru Fălticeni, inclusiv cele legate de patrimoniul local.

Rudy Hödl

ȘTIRI