Primarul Coman critică blocarea unor proiecte de consilierii PNL și PDLLocal

Primarul Coman critică blocarea unor proiecte de consilierii PNL și PDL

       Accesări: 89

Ultima ședință de Consiliu Local, din 29 august 2014, s-a lăsat cu discuții aprinse. Spiritele s-au încins când două din cele opt proiecte aflate pe ordinea de zi a picat. Este vorba de proiectele de hotărâre numărul 5 și numărul 8, care nu au primit voturile favorabile ale consilierilor PDL și PNL.

Mai precis, proiectele ce vizau amenajarea unui loc de joacă pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza” și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul în curs, ce includea, printre altele, și repartizarea unor sume de bani pentru cadrele didactice, au picat.

Consilierii ACL (PDL + PNL) s-au abținut de la vot, proiectul nr. 5 privind privind transmiterea dreptului de administrare a unei suprafețe de teren situată pe strada Republicii, nr. 8, proprietatea publică a Municipiului Fălticeni, către Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, nefiind adoptat. Aici urma să se construiască un spațiu pentru activități recreative școlare și extrașcolare, unitatea de învățămând fiind situată în apropierea acestuia.

Locul de joacă ar urma să fie folosit atât de cei 700 de elevi ai școlii ci și de copiii din zona aferentă străzii respective.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Cătălin Coman a argumentat, în expunerea de motive, faptul că ”în zona Școlii Alexandru Ioan Cuza singurul spațiu disponibil este cel din spatele Bibliotecii Muncipale, în suprafață de 792 metri pătrăți”. Șeful adiministrației locale a mai precizat, în cadrul ședinței Consiliului Local din 29 august 2014, că acesta va îndeplini toate condițiile de securitate care se impun. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Coman a spus că banii necesari pentru amenajarea locului de joacă, în cuantum de 70.000 de lei erau prinși în buget, iar documentațiile necesare erau întocmite, astfel încât aleșii locali nu aveau motive să blocheze acest proiect.

”Cei opt consilieri ACL s-au abținut la vot, iar cei nouă consilieri PSD și PPDD au votat pentru. Proiectul a picat întrucât avea nevoie de 10 voturi. Această alianță a răului cum o numesc eu a arătat că trebuie să blocheze tot ce face bun primarul ca să nu-l laude lumea și nu să facă ce este bine pentru comunitate așa cum îi stă bine unui ales local. Practic cei de la ACL au privat copiii de bucuria de a avea un loc de joacă atât de necesar lor. Și, culmea, fără să aibă nici măcar o opinie să explice de ce s-au abținut”, a declarat primarul Cătălin Coman în cadrul unei conferințe de presă.

El a acuzat Alianța Creștin Liberală (ACL) pe care a numit-o ”alianța răului” că blochează cu rea voință proiecte importante pentru comunitate.

Șeful administrației locale mai susține că după ședința de Consiliu Local a fost sunat de trei dintre consilierii ACL care au spus că regretă foarte mult faptul că proiectul a picat. Coman nu a făcut publice numele celor trei consilieri, în schimb a precizat că unul dintre ei care este membru PNL şi mi-a spus că îi este scârbă cum l-a pus să voteze partidul”, a precizat primarul.

Ca şi la proiectul nr.5, la proiectul numărul 8 – cel privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, consilierii ACL s-au abţinut de la vot.

Acesta nu a întrunit voturile necesare pentru a fi adoptat în ședința de vineri, proiectul prevăzând și repartizarea sumei de 62.000 de lei, de la guvern, pentru plata unor drepturi salariale către cadrele didactice drepturi câștigate în instanță.

”Aș putea spune că tăierile lui Boc continuă. De data asta cei opt consilieri ACL au votat împotrivă. Boc a tăiat salariile, Ponta le-a reîntregit și a plătit drepturile câștigate prin hotărâri judecătorești iar cei de la alianța răului au blocat plățile. Culmea e că printre consilierii ACL se află și profesori. Cadrele didactice trebuiau să ia banii în septembrie dar din cauza votului negativ al celor de la ACL vor trebui să mai aștepte”, a declarat Cătălin Coman.

ȘTIRI