Primarul Cătălin Coman anunță sosirea unei tranșe de 7 milioane de lei pentru noul spital din FălticeniExclusiv

Primarul Cătălin Coman anunță sosirea unei tranșe de 7 milioane de lei pentru noul spital din Fălticeni

       Accesări: 2826

Lucrările la viitoarea unitate medicală din Fălticeni vor continua fără probleme. Astăzi au intrat în contul Primăriei fondurile direcționate de Minsiterul Sănătății de la bugetul de stat. Autoritățile centrale au alocat 7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la noul spital.

Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Coman în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

După ce în decembrie 2015 au fost sistate lucrările și din lipsă de fonduri, acum bugetul pentru lucrările care se desfășoară la interiorul spitalului va da un nou suflu șantierului care s-a redeschis la începutul acestui an.

Banii au fost direcționați după mai multe vizite și discuții susținute de primarul Coman și managerul Morariu la Ministerul Sănătății.

Ei au solicitat în mai multe rânduri fonduri pentru ca lucrările să avanseze.

„Vreau să dau o veste foarte bună pentru fălticeneni. Astăzi ne-a fost virată în contul Primăriei o nouă sumă importantă pentru spitalul nostru. Am primit de la bugetul de stat 7 milioane de lei.”, ne-a declarat în exclusivitate primarul Cătălin Coman. „Este un alt semnal clar că Ministerul Sănătății și ministrul Bodog acordă o importanța mare derulării investiției de la Fălticeni. Pe altă parte vorbim de o sumă consistentă, un alt fapt care ne face să credem că dorința autorităților centrale de a finaliza acest spital este la fel de mare ca a noastră.”

Banii au fost direcționați de la Ministerul Sănătății prin bugetul de stat. Cei 7 milioane de lei au intrat astăzi în contul Primăriei Muncipiului Fălticeni.

Primarul Cătălin Coman a explicat că alocarea noii tranșe de bani reprezintă garanția continuării lucrărilor la proiectul actual, iar faptul că banii vin de la bugetul de stat arată că noul Spital Municipal Fălticeni se numără printre prioritățile Ministerului Sănătății la capitolul investiții.

Din iarna anului trecut, șeful administrației locale a avut mai multe întâlniri punctuale cu reprezentanți din ministerul de resort.

Senatorul Ioan Stan și deputatul Alexandru Rădulescu au susținut aceleași puncte de vedere cu primarul Coman și managerul Morariu, solicitând factorilor de decizie redeschiderea finanțării pentru noul spital.

„Iată că domnul ministru al sănătății și-a ținut promisiunea. Noul spital se află printre obiectivele prioritare ale actualei guvernări, nu sunt vorbe mari ci realități.”, afirmă primarul Coman. „Vreau să mulțumesc ministrului Florian Bodog și totodată managerului Vlad Morariu alături de care am fost la București, la minister unde am solicitat alocarea banilor. Ne-am făcut temele bine, am fundamentat corect cerințele noastre, amintind de fiecare dată faptul că cei peste 150.000 de oameni din zona Fălticeni au nevoie de un spital nou cu toate facilitățile posibile. Aici este o muncă de echipă. Le mulțumesc atât senatorului Stan cât și deputatului Rădulescu pentru pentru sprijinul pe care ni-l oferă din postura de demnitari.”

Înainte de această alocare în contul Primăriei Fălticeni mai erau 2 milioane de lei destinați pentru aceleași proiect, astfel încât fondul total de 9 milioane de lei va asigura lucrările pentru noul spital cel puțin până la începutul lunii septembrie.

Anul acesta șantierul s-a redeschis în luna ianuarie și a continuat cu activitatea aproape neîntreruptă până la începutul lunii mai.

Cu noua tranșă de bani, fondurile alocate de Guvern în mandatul primarului Cătălin Coman se ridică la 45 de milioane de lei.

Proiectantul urmează să întocmească zilele viitoare un nou deviz general pentru a transmite suma necesară pentru finalizarea noii unitate medicală.

În calcul vor fi luate amenajările exterioare din preajma clădirii spitalului, dar și lucrările care sunt de executat la interiorul acesteia.

La momentul de față, noul spital din Fălticeni este finalizat în proporție de 91%.

ȘTIRI