Primarul Coman anunță modernizarea drumului de la ieșirea din Fălticeni spre Pocoleni: Lucrările vor începe după Paști Local

Primarul Coman anunță modernizarea drumului de la ieșirea din Fălticeni spre Pocoleni: Lucrările vor începe după Paști 

Cel mai dezastruos drum public din municipiu va fi modernizat. Fostele serpetine spre Bunești, una din cele șapte căi rutiere de la ieșirea din Fălticeni, va intra în reabilitare. Anunțul este făcut de primarul Cătălin Coman care spune că în primăvara aceasta se va putea circula în condiții normale spre localitățile Pocoleni și Horodniceni pe șoseaua care duce spre alte trei comune, Cornu Luncii, Mălini și Slatina.

Lucrările pe sectorul de drum amintit vor începe peste aproximativ două – trei săptămâni.

Pe aproximativ 700 de metri drumul este acoperit cu pietriș, iar pe cealaltă jumătate carosabilul este deteriorat, ultimele lucrări de asfaltare fiind realizate acum aproximativ 40 de ani în urmă.

„Mă bucură faptul că am putut realiza un parteneriat între CJ Suceava și Primăria Fălticeni. Am avut o discuție cu domnul președinte Flutur și am spus că împreună putem realiza un drum care trebuia făcut de mult timp, este un drum important care leagă comunitatea din Fălticeni cu cea din Horodniceni.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „În discuțiile purtate mi-am asumat ceea ce ține de Fălticeni, iar domnul Flutur mi-a spus că de porțiunea de drum județean se va ocupa CJ Suceava. Practic avem un model de colaborare între cele două instituții. Ne-am unit forțele pentru modernizarea unui drum așteptat de foarte multă vreme.”

Sectorul ce revine municipalității fălticeneni va fi modernizat pe toată lungimea, de aproximativ 1,5 kilometri.

Primarul municipiului Fălticeni afirmă că banii necesari pentru asfaltare au fost incluși în bugetul pe anul 2017.

Drumul va fi asfaltat de la limita cu DJ 209 A, unde acum se toarnă primul strat de asfalt dinspre Pocoleni spre Fălticeni, respectiv din dreptul pompelor de refulare ale sistemului de canalizare, până la interesecția cu strada Caporal Ciofu, înainte de sensul giratoriu de pe Strada Sucevei.

Lucrările de reabilitare și asfaltare vor începe după Paști. Acestea vor fi executate de operatorul local Elbi.

ȘTIRI