Primarul Coman, ministrul Bodog și managerul Morariu au inaugurat noua maternitate din FălticeniActualitate

Primarul Coman, ministrul Bodog și managerul Morariu au inaugurat noua maternitate din Fălticeni

       Accesări: 3084

Proiect finalizat în domeniul sanitar. Începând de astăzi municipiul Fălticeni are prima unitate spitalicească la standarde moderne, unitate care îndeplinește toate cerințele unui act medical de calitate. Noua Maternitate a fost inaugurată în această dimineață în prezența medicului Florian Bodog, ministrul sănătății.

Inaugurarea s-a făcut fără tăiere de panglică și festivism, evenimentul fiind o vizită de lucru

La inaugurare au luat parte primarul Cătălin Coman, doctorul Vlad Morariu, managerul Spitalului Muncipal Fălticeni, senatorul Ioan Stan, consilieri locali și membri din conducerea unității medicale, cât și cei 80 angajați ai Maternității, medici, asistente și infirmiere.

Managerul Vlad Morariu și ministrul Florian Bodog au vizitat încăperile din noua unitate medicală, saloanele pentru paciente și bebeluși, sălile pentru consultație și operații, blocul alimentar.

Ministrul Bodog s-a arătat încântat de modul cum se prezintă noua maternitate din Fălticeni, atât sub aspectul dotărilor medicale și condițiilor hoteliere, cât și al amenajărilor interioare și exterioare. El a subliniat faptul că investiția, suportată integral de la bugetul local, poate servi ca model și exemplu pentru alte unități medicale din țară care nu beneficiază de condițiile foarte bune oferite de maternitatea din Fălticeni.

Un sobor de preoți au oficiat mai apoi slujba de sfințire, la final urându-le cadrelor medicale spor în activitate. Preoții au dăruit conducerii maternității o icoană pentru binecuvântarea unității medicale.

Noua unitate medicală este prima care se deschide în județul Suceava în ultimii 26 de ani.

Investițiile se ridică la circa 2 milioane de lei, banii fiind alocați exclusiv din bugetul local. Lucrările la interiorul unității medicale și la stația de oxigen au fost realizate firma fălticeneană de Tehnocon, iar parcarea, acoperișul și montarea termosistemului au fost executate de un alți doi operatori economici locali.

Maternitatea va deveni operațională după ce DSP va trimite rezultatul probelor recoltate din interiorul unității medicale.

Potrivit managerului Vlad Morariu, primele internări în noua maternitate ar putea fi făcute între 29 și 31 mai, dacă rezultatele probelor analizate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică vor fi negative.

Unitatea medicală a fost transferată din vechiul sediu, de pe strada Sucevei, unde funcționa într-o clădire construită în urmă cu peste 120 de ani, într-un imobil nou de pe strada Ion Creangă, în sediul unei foste școli.

Lucrările de modernizare au început în mai 2016 cu reabilitarea interiorului, după care au fost schimbat acoperișul, s-a sistematizat partea exterioară cu aleea pietonală, bănci și trotuare perimetrale, iar mai târziu a fost amenajată parcarea pentru ambulanță și parcarea pentru personalul medical, respectiv vizitatori.

Maternitatea dispune de un generator ultramodern, centrale termice pe gaz metan pentru asigurarea confortului termic, o nouă stație de oxigen, sisteme moderne pentru ventilarea aerului la interior, circuit pentru fluide medicale, sisteme electrice și termice de calitate și termosistem. Pardoseala și pereții camerelor sunt „îmbrăcate” în materiale din PVC utilizate în domeniul medical.

Unitatea medicală dispune de paturi și aparatură medicală de ultimă generație.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI