Primarul Cătălin Coman își dorește ca mărul de Fălticeni să devină un brand recunoscut la nivel naționalActualitate

Primarul Cătălin Coman își dorește ca mărul de Fălticeni să devină un brand recunoscut la nivel național

       Accesări: 43

Fructele dulci și zemoase care cresc pe colinele din jurul Șomuzului ar putea ajunge, cel mai probabil de anul acesta, pe mesele românilor din toată țara. Primarul Municipiului Fălticeni susține că s-au făcut primele demersuri pentru ca mărul de Fălticeni să intre în circuitul comerțului la nivel național. Intenția este ca fructele din livezile pomicultorilor locali să intre și în marile lanțurile de magazine.

Ideile au fost expuse Ministerului Agriculturii care urmează să aprofundeze propunerea înaintată de Cătălin Coman.

„Am lansat această propunere la Ministerul Agriculturii.”, a declarat primarul municipiului Fălticeni. ”Subiectul l-am discutat și cu specialiștii de la Academia de Științe Agricole. Vreau ca demersul nostru să aibă succes. Este de datoria noastră să facem ceea ce trebuie pentru producătorii locali de mere.”

Cătălin Coman este de părere că mărul de Fălticeni are deja un renume la nivelul Moldovei și că aceasta trebuie promovat și în restul țării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

El mai spune că fructele sănătoase din bazinul local trebuie să ajungă și pe rafturile marilor lanțuri de retail din România.

„Bucureștenii și nu numai ei se plâng că pe rafturi, la supermarket, găsesc mere de Austria, Italia sau Polonia.”, ne-a spus edilul municipalității fălticenene. ”Și-ar dori să cumpere un măr românesc, dar nu se întâmplă. Avem șansa să o facem cu apreciatul măr de Fălticeni. Astfel, se va ivi șansa atragerii altor bani la Fălticeni, de a încuraja acest segment al horticulturii și de a ne promova în restul țării.”

Al doilea demers lansat de Coman urmărește ca mărul de Fălticeni să devină un brand național.

Propunerea s-ar putea cristaliza în viitorul apropiat. Edilul municipalității susține că demersul va fi sprijinit de parlamentarii PSD.

„Vreau ca Mărul de Fălticeni să devină un brand național. Este apreciat în zona Moldovei și poate un brand de succes la nivel național.”, conchide primarul Cătălin Coman. ”Facem tot ce ne stă în putință pentru a reuși acest lucru. Împreună cu colegii mei din PSD, senatorul Ioan Stan și deputatul Alexandru Rădulescu, vom relua această discuție la Ministerul Agriculturii.”

Șeful administrației locale mai spune că mărul de Fălticeni nu este cu nimic mai prejos decât merele dâmbovițenilor de la Voinești, care sunt foarte căutate pe piață, atât de români cât și de străini.

ȘTIRI