Primarul Coman cere schimbarea viceprimarului Gheorghe AldeaActualitate

Primarul Coman cere schimbarea viceprimarului Gheorghe Aldea

       Accesări: 69

Suflă vântul schimbării la Primăria Municipiului Fălticeni. Actualul viceprimar Gheorghe Aldea (PNL) urmează să fie înlocuit din funcție, după cum menționează primul proiect al ordinii de zi pregătit spre dezbatere în ședința din 27 noiembrie 2014. Inițiatorul proiectului este primarul Cătălin Coman (PSD).

Cu toate acestea, decizia de schimbare sau menținere în funcție a viceprimarului aparține consilierilor locali care își vor exprima prin vot.

Având în vedere faptul că PSD deține majoritatea în Consiliul Local este foarte probabilă înlocuirea viceprimarului Gheorghe Aldea. Hotărârea poate fi atacată, în condițiile legii, în fața instanței de contencios administrativ.

Șeful administrației locale apreciază că schimbarea din funcție se impune ”pentru buna funcționare a activității”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”În contextul actual, Partidul Social Democrat deține majoritatea în Consiliul Local al municipiului Falticeni (11 consilieri locali din cei 19 în funcție), situație în care, pentru buna funcţionare a activităţii, se impune schimbarea din funcție a viceprimarului municipiului Fălticeni, domnul economist Gheorghe Aldea, înscris la alegerile locale din iunie 2012 pe lista Uniunii Social Liberale din partea Partidului Național Liberal”,  se arată în expunerea de motive a primarului Cătălin Coman.”Atât alegerea viceprimarului unității administrativ-teritoriale, care nu este condiționată de anumite criterii (de exemplu competenţă managerială, studii de specialitate, vechime în muncă), cât şi schimbarea din funcție a acestuia, sunt prerogative exclusive ale Consiliului Local, legislația actuală neimpunând o limitare a dreptului de apreciere în acest sens. În considerarea celor expuse propun spre analiză şi aprobare proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcție a viceprimarului municipiului Fălticeni”,

Potrivit legii administraţiei publice locale nr. 215/200, republicată, cu modificările și completările ulterioare, schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de Consiliul Local, prin hotărâre adoptată cu votul majorităţii consilierilor în funcţie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie.

Economistul Gheorghe Aldea are la activ două mandate de viceprimar.

ȘTIRI