Primarul Cătălin Coman anunță investiții de peste 3 milioane de lei la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”Actualitate

Primarul Cătălin Coman anunță investiții de peste 3 milioane de lei la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”

       Accesări: 1689

Prezent la festivitatea dedicată aniversării celor 145 de ani de existență ai Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni, primarul Cătălin Coman a anunțat că instituția de învățământ va beneficia în următorii ani de investiții în valoare de 3,2 milioane de lei.

Mai exact, edilul Fălticeniului a vorbit despre două investiții.

În premieră pentru școlile gimnaziale din Fălticeni, la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” va fi construită o cantină, în curtea interioară.

Investiția, în valoare de 1,2 milioane de lei, preconizată pentru anii 2018 și 2019, se află în prezent la stadiul de proiectare. Finanțarea va fi asigurată exclusiv cu fonduri ale bugetului local.

Noua cantină va deservi 150 de copii, care învață în sistemul Step-by-step, în intervalul orar 08.00-16.00. În prezent, pentru servirea mesei, copiii se deplasează în afara școlii.

Școala Gimnazială „Ion Irimescu” este singura școală din Fălticeni în care este implementat, încă din toamna anului 1998, sistemul de învățământ Step-by-step.

Primarul Cătălin Coman a anunțat că noua cantină va fi dată în funcțiune începând din anul școlar 2019-2020.

„Anii care vor urma vor însemna investiții foarte mari la această școală. Vom construi o cantină pentru cei 150 de elevi care învață în sistemul step-by-step, de la clasa zero până la clasa a patra. Nu este foarte comod pentru copii, părinți și profesori să meargă la o cantină sau un restaurant în afara școlii. Începând cu anul școlar 2019-2020 copii vor mânca la școală, în noua cantină. Este un proiect pilot al Primăriei municipiului Fălticeni, cu fonduri exclusiv de la bugetul local. Investiția de 1,2 milioane de lei (12 miliarde de lei vechi) este împărțită pe doi ani, 2018 și 2019. În prezent se lucrează la partea de proiectare”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Pe lângă lucrările de construcție ale cantinei, „Școala de la piață” va beneficia și de un program de reabilitare totală, în valoare de 2 milioane de lei, care va schimba imaginea școlii în maxim 2 ani.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri guvernamentale.

 

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI