Primăriile din Baia, Horodniceni, Vulturești și Bunești își vor dota parcul auto cu utilaje noi pentru gospodărire comunalăRural

Primăriile din Baia, Horodniceni, Vulturești și Bunești își vor dota parcul auto cu utilaje noi pentru gospodărire comunală

       Accesări: 1252

Tot mai multe investiții ajung în mediul rural. Patru administrații locale din zona Fălticeni vor fi beneficiarele unor programe cu fonduri nerambursabile prin care se urmărește modernizarea și dezvoltarea infrastructurii fizice rurale de bază. Primăriile comunelor Baia, Horodniceni, Vulturești și Bunești au fost incluse în raportul final de selecție pentru achiziția de utilaje noi și accesorii.

Autovehiculele de șantier sunt destinate activităților curente de gospodărire comunală și lucrărilor la partea de infrastructură.

Primăriile din cele patru localități au depus cereri de finanțare în perioada aprilie-iulie 2018, dar și proiectele aferente.

Valoarea fondurilor nerambursabile se ridică 330.000 de euro.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Toate cele patru proiecte au trecut de comisia de analiză fiind selectate și propuse pentru finanțare. Fiecare proiect a primit 40 de puncte pentru îndeplinirea criteriilor de eligibilitate fiind necesare minim 25 de puncte.

Prin proiectul depus Primăria Baia va achiziționa un buldoexcavator în valoare de 80.850 de euro. Un utilaj similar va intra și în dotarea Primăriei Horodniceni.

Pentru Primăria Vulturești este prevăzut un autogreder ce va costa 92.600 de euro.

Un al utilaj pentru gospodărire comunală și un pachet de accesorii, cifrat la 78.100 de euro, va ajunge la Primăria Bunești.

ȘTIRI