Primăriile comunelor Mălini, Rădășeni și Slatina au oprit activitatea și s-au solidarizat manifestanții #șîeuActualitate

Primăriile comunelor Mălini, Rădășeni și Slatina au oprit activitatea și s-au solidarizat manifestanții #șîeu

       Accesări: 1051

Și ei au ieșit la protest. Bugetarii nu au stat nici ei deoparte pe 15 martie, ziua în care românii au ieșit cu miile să-și manifeste nemulțumirea față de lipsa autostrăzilor. Trei administrații locale din zona Fălticeni au întrerupt vineri activitatea pentru un sfert de oră, angajații instituțiilor declarându-se solidari cu protestatarii.

Primăria comunei Mălini a sistat lucrul la ora 15, așa cum cerea Ștefan Mandachi, inițiatorul ineditului manifest „România vrea autostrăzi”.

Omul de afaceri sucevean inaugura la acel moment primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Anunțul făcut pe contul de socializare al instituției a fost bine primit de localnici, care și-au arătat și ei susținerea.

Și vecinii mălinarilor au făcut un gest similar. Primăria comunei Slatina și-a întrerupt activitatea pentru 15 minute.

Localitatea se confruntă cu probleme serioase la partea de infrastructură.

În ultimii 30 de ani doar câțiva kilometri de asfalt s-au turnat în comuna de la poalele Munților Stânișoara. Situația este dezastruoasă în ceea ce privește șoseaua județeană DJ 209 A, ce leagă Slatina de Mălini, drum care arată ca după bombardament.

Așa că slătinenii din administrația locală au avut un motiv în plus să fie alături de protestatarii care au cerut, pretutindeni, în țară, o infrastructură mai bună.

„Unirea, națiunea a făcut-o!”. Astăzi, 15 martie, ora 15, timp de 15 minute, ne alăturăm protestului #șîeu organizat de suceveanul nostru, Ștefan Mandachi.”, au comunicat autoritățile comunei Slatina pe pagina de socializare. „Șî noi!”. Împreună pentru binele tuturor!!!”

Solidari cu manifestul „România vrea Autostrăzi” au fost și angajații Primăriei comunei Rădășeni. Aceștia au oprit lucrul la ora 15 fix, pentru 15 minute.

„15 minute” este primul protest și prima grevă generală în instituțiile administrației locale din zona Fălticeni, care s-a dorit o palmă morală pentru autoritățile centrale, care în cei 30 de ani trecuți de la Revoluție nu pot spune că au făcut mare lucru la capitolul autostrăzi.

În țară au fost mai multe primării care s-au raliat protestului de un sfert de oră.

Primării municipiilor Iași, Târgu Jiu și Brașov au oprit și ele lucrul la ora 15. Alte câteva zeci de administrații locale de la oraș și de la țară, din toate regiunile țării au intrat în grevă japoneză din același motiv.

Manifestul #șîeu „România vrea Autostrăzi” s-a dovedit un fenomen național și un semnal de alarmă tras de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, protest care i-a înflăcărat pe români și ale cărui ecouri au depășit granițele țării.

ȘTIRI