Primarii Gherman și Isachi au anulat festivitățile de la Slatina și Dolhasca ca să repare drumurile distruse de ploiRural

Primarii Gherman și Isachi au anulat festivitățile de la Slatina și Dolhasca ca să repare drumurile distruse de ploi

       Accesări: 1262

Au pus chefurile în cui și au lăsat voia bună pentru altădată. Doi edili din zona Fălticeni au decis să anuleze festivitățile din acest an dedicate localităților pe care le conduc, aceștia hotărând ca banii alocați evenimentelor să fie folosiți în scopuri edilitare. Primarul comunei Slatina și cel al orașului Dolhasca au ales ca banii pentru festivități, fonduri din bugetul local, să fie investiți pentru refacerea drumurilor distruse în urma precipitațiilor abundente.

Vlad Gherman și Decebal Isachi consideră că prioritare sunt acum reparațiile la infrastructura de drumuri publice și că evenimentele vor putea fi reluate anul viitor.

Ambele manifestări locale urmau să fie organizate luna aceasta, în perioada 5 – 6 august la Slatina și pe 18 – 19 august la Dolhasca.

Ploile torențiale au făcut ravagii în comuna Slatina, cea mai afectată localitate din zona Fălticeni. Cantitățile mari de apă pluvială au rupt maluri, podețe, au inundat curți și fântâni, au afectat mai multe drumuri comunale, județene și străzi.

„La câte probleme am avut cu ploile, eu nu consider necesară organizarea un astfel de eveniment. Am discutat și cu consilierii locali și au fost de acord să anulăm Ziua comunei Slatina.”, ne-a declarat primarul Vlad Gherman. „Avem alte priorități și urgențe acum. Sunt multe de rezolvat în comuna Slatina. Banii îi vom folosi pentru reparațiile din comună. Eu spun așa: dacă n-ai bani să te duci la nuntă, nu te duci. Anul acesta, banii pe care îi avem la buget îi folosim pentru probleme create de inundații.”

Primăria comunei Slatina direcționează cei 40.000 de lei destinați manifestării spre reparații la infrastructura deteriorată, dar și spre cetățenii care au avut gospodăriile inundate.

Un gest similar l-a făcut și primarul Decebal Isachi care a renunțat la organizarea Zilelor orașului Dolhasca.

Cei 80.000 de lei destinați evenimentului vor fi redistribuiți pentru repararea drumurilor și podețelor afectate de ploi. Edilul s-a arătat nemulțumit de faptul că Guvernul a alocat o sumă mult prea mică, doar 16.000 lei, în raport cu pagubele înregistrate pe raza localităților afectate de ploi.

„Vreau să comunic o decizie pe care am luat-o astăzi după ce mi s-a comunicat suma de la Guvernul României și al tuturor românilor, pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a podețelor calamitate în urma precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă. Orașul Dolhasca a primit generoasa suma de 16.000 lei, mulțumesc pe aceasta cale celor care s-au gândit ca acești bani sunt suficienți pentru a rezolva măcar în parte avariile care s-au constatat în urma vizitei, în teren a comisiei mixte, Prefectura, ISU, SGA Suceava și a specialiștilor în drumuri, dar sunt buni și ăștia la ceva.”, a spus primarul Isachi pe contul său de Facebook. „Am luat decizia, pe care oricum aș fi luat-o, să propun în ședința de consiliu, rectificarea bugetului în vederea transferului de sume care au fost alocate pentru organizarea „Zilelor orașului Dolhasca” către repararea drumurilor. Vă mulțumesc pentru înțelegere și sper că la anul, dacă vremea ne ajută, vremurile și o să avem și bani în buget, să reușim să organizăm acest eveniment împreuna cu dumneavoastră și pentru dumneavoastră.”

Banii vor fi utilizați atât pentru infrastructura din Dolhasca precum și a celor din satele aparținătoare.

ȘTIRI