Primăria Vadu Moldovei are în derulare 10 proiecte de investiții pentru educație,  sănătate și infrastructurăRural

Primăria Vadu Moldovei are în derulare 10 proiecte de investiții pentru educație, sănătate și infrastructură

       Accesări: 834

Comunitățile rurale se înnoiesc pas cu pas. Programele de investiții deschid șantiere în satele care au mare nevoie de fonduri pentru refacerea obiectivelor importante. Este și cazul localităților din comuna Vadu Moldovei unde desfășoară lucrări de modernizare.

Primăria are 10 proiecte pe educație, cultură, sănătate și infrastructură, fondurile însumate ale acestora, de către ministere, fiind echivalente cu bugetul comunei pe mai mulți ani.

Patru școli sunt modernizare integral cu fonduri prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Școala nr.2 Vadu Moldovei
Școala din Dumbrăvița
Școala din Nigotești
Școala Gimazială nr,1 Vadu Moldovei

Lucrările se desfășoară la unitățile din satele Vadu Moldovei, Dumbrăvița și Nigotești.

Clădirile vor fi complet reabilitate, la partea exterioară și interioară, și vor dispune de noi grupuri sanitare și centrale termice.

Tot la capitolul educație, în satul Ciumulești se construiește noua grădiniță cu program normal, finanțarea fiind asigurată de AFIR.

Noua grădiniță din Ciumulești
Căminul Cutural Ciumulești

Lângă unitatea de învățământ preșcolar s-a deschis un alt șantier prin intermediul căruia va fi modernizat Căminul Cultural, construit acum mai bine de 50 de ani.

„Avem în derulare 10 proiecte pentru comuna noastră. Sunt proiecte importante pentru că vizează domenii prioritare pentru mine ca primar, dar și pentru consătenii noștri.”, ne-a declarat Maricel Iacob, edilul Comunei Vadu Moldovei. „Iată vorbim de investiții de câteva milioane de euro, bani atrași prin programe de dezvoltare. Prin comparație, suma investițiilor reprezintă bugetul nostru pe foarte mulți ani. În comuna Vadu Moldovei se construiește și se lucrează la școli, la căminul cultural, la grădiniță și în curând vom deschide alte noi șantiere.”

Primarul Maricel Iacob

Un alt proiect important este aducțiunea de apă în cinci sate, proiectul fiind aprobat pentru finanțare în urmă cu câteva luni. Ordinul de începere pentru lucrări a fost emis de Primăria Vadu Moldovei, șantierul urmând să fie deschis zilele viitoare.

Pentru acest an 2019, primarul Maricel Iacob are pe agenda administrației locale încă cinci proiecte ce stau să înceapă, mai precis sunt în faza de licitație pentru atribuirea lucrărilor.

Primul proiect, finanțat prin CNI (Compania Națională de Investiții) vizează modernizarea drumurilor calamitate în satele Dumbrăvița, Ioneasa și Mesteceni, dar și construirea de poduri peste pârâul Mediasca.

Drum sat Nigotești
Drum sat Dumbrăvița

Al doilea proiect va permite reabilitarea capitală pentru clădirea dispensarului din satul Vadu Moldovei. În aceeași localitate se va construi și o sală de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale nr.1.

Dispensarul din Vadu Moldovei

Ultimele două proiecte sunt și cele mai mari ca valoare, acestea urmând să fie finanțate prin nou înființatul Fond de Dezvoltare și Investiții.

Ele sunt destinate înființării rețelelor de gaz metan și canalizare. Mai multe sate din comuna Vadu Moldovei urmează să beneficieze de acestea. Ambele proiecte au fost depuse pentru finanțare la FDI.

În momentul de față, autoritatea în domeniu evaluează dosarele obiectivelor de investiții menționate.

ȘTIRI