Primăria Comunei Vadu Moldovei are 12 proiecte în derulare pentru educație, sănătate, infrastructură și culturăRural

Primăria Comunei Vadu Moldovei are 12 proiecte în derulare pentru educație, sănătate, infrastructură și cultură

       Accesări: 1414

Portofoliu bogat la jumătatea mandatului actual. Primarul Maricel Iacob pune un accent deosebit pe dezvoltarea celor 8 localități din componența comunei Vadu Moldovei unde se derulează în prezent 12 proiecte cu finanțare europeană, guvernamentală, dar și locală. Contractele semnate în ultimele luni vor aduce un suflu proaspăt în educație, sănătate, infrastructură și cultură.

Lista proiectelor aprobate prevede reabilitări ale școlilor, căminelor culturale, dar și a unităților sanitare din localitate.

Primarul Iacob a reușit să atragă fonduri importante în comuna Vadu Moldovei, investițiile desfășurate acum fiind cartea de vizită a administrației locale.

Proiectele de dezvoltare sunt implementate la Dumbrăvița, Nigotești, Ciumulești, Mesteceni, Ioneasa și Vadu Moldovei.

„S-a muncit mult și temeinic, iar rezultatele nu au încetat să apară. Comuna Vadu Moldovei are 12 proiecte în desfășurare care prevăd intervenții majore în cele mai importante domenii de activitate. Sunt investiții pe care le-am considerat prioritare pentru comunitate.”, ne-a declarat primarul Maricel Iacob. „Vreau să mulțumesc echipei care a contribuit la întocmirea acestor proiecte destinate dezvoltării și modernizării.”

6 proiecte de amploare pentru școli și grădinițe

Jumătate dintre proiectele aflate în execuție sunt la capitolul educație. Clădirile unor unități de învățământ sunt în proces de reabilitare integrală pentru ca elevii să dispună de condiții de studiu moderne.

Patru școli sunt prinse în contractele de investiții: Școala Gimnazială Nr.1 din Vadu Moldovei, Școala Gimnazială Nr.2 din Vadu Moldovei, Școala din Nigotești și Școala din Dumbrăvița. Toate aceste unități sunt reabilitate cu fonduri atrase prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Alte două proiecte pe educație prevăd construirea unei grădinițe cu program normal în satul Ciumulești și construirea unei săli de sport pe raza comunei Vadu Moldovei cu fonduri obținuțe de la Compania Națională de Investiții.

Investiții importante în sănătate

Primarul Maricel Iacob punctează la capitolul sănătate cu două proiecte importante. Un dispensar din comună va fi reabilitat complet, în timp ce spitalul din Vadu Moldovei va intra într-un proces de modernizare.

Centrul de Sănătate este una dintre secțiile exterioare ale Spitalului Municipal Fălticeni, instituție care a subliniat buna colaborare cu Primăria Vadu Moldovei. Aici funcționează de trei ani singura secție de paliative din zona Fălticeni, secție destinată pacienților aflați în fază terminală.

Clădirea spitalului are peste 100 de ani și va beneficia de lucrări menite să aducă un plus de

Reabilitarea unității medicale se face cu fonduri direcționate exclusiv din bugetul local al comunei Vadu Moldovei.

11 milioane de lei pentru rețea de apă în patru sate

Cel mai mare proiect din cele 12 ale administrației locale este cel prin care se va înființa un sistemul de alimentare cu apă. Acesta va acoperi necesitățile câtorva sute de gospodării din comuna Vadu Moldovei.

Rețeaua de apă potabilă va fi amenajată în satele Dumbrăvița, Nigotești, Mesteceni și Ioneasa. Valoarea investiției se ridică la 11,16 milioane de lei din care 10,66 milioane de lei sunt asigurați din fonduri guvernamentale, iar restul de 500.000 de lei fiind suportați din bugetul comunei Vadu Moldovei. (PNDL)

Drumuri comunale asfaltate și investiții în cămine culturale

Infrastructura rutieră din comună este modernizată pas cu pas. Sunt prevăzute campanii de asfaltări ale unor drumuri comunale.

În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate câteva tronsoane de drum în lungime totală de 1,5 kilometri. Lucrările se vor realizate din bugetul local al comunei.

Tot din fonduri proprii va fi construit și un cămin cultural în satul Dumbrăvița.

La aceași capitol mai este prevăzută reabilitarea căminului cultural din satul Ciumulești. Lucrările pentru acest obiectiv sunt finanțate de către Compania Națională de Investiții (CNI).

ȘTIRI