Primăria Rădășeni vă invită la Festivalul ”Hora Rădășenilor”Eveniment

Primăria Rădășeni vă invită la Festivalul ”Hora Rădășenilor”

       Accesări: 257

Peste doar două zile, la Rădășeni începe cea mai importantă manifestare de peste an. Așteptată cu interes de localnici, aceasta va demara, la fel ca și anul trecut, la jumătatea lunii iunie. Autoritățile locale au început totul din timp, pregătirile fiind acum pe ultima sută de metri.

Festivalul ”Hora Rădășenilor” este un amalgam de momente festive, artistice și folclorice ce promovează artiști mai noi alături de cei consacrați.

Evenimentul, cu un buget de 25.000 lei, are loc la fosta ”Cabană Rădășeni” și va debuta la ora 13. Programul va fi deschis de formația ”Fluierașul” din Lămășeni, după care vor evolua tinerele talente locale Simona Hoștiuc, Sânziana Lencu, Aneculăesei Patricia Maria și Bertea Valentin.

Pe scenă vor urca și artiști consacrați ai muzicii populare. Vor susține recitaluri Marius Zgăianu, Alexandru Brădățan, Angelica Flutur și Alexandru Recolciuc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Punctul culminant al festivalului va fi reprezentația susținută dansatorii și soliștii vocali ai Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu”.

Evenimentul va avea și un moment festiv în cadrul căruia 15 familii, care serbează ”Nunta de Aur”, vor primi o diplomă aniversară.

Formațiile de dansuri și grupurile vocale din Câmpulung Moldovenesc, Dolhești și Pojorâta vor completa programul artistic. În cadrul evenimentului va evolua și Ansamblul Folcloric ”Dumbrava Minunată” din Fălticeni, condus de Gheorghe Popa.

Organizatorii nu i-au uitat nici pe tinerii comunei. Astfel, după ora 20.30 și până la miezul nopții, ei vor avea parte de un program special cu muzică specifică vârstei.

Festivalul ”Hora Rădășenilor” este un eveniment organizat de Primăria Comunei Rădășeni, Consiliul Județean Suceava și Consiliul Local Rădășeni. De la bugetul local s-au alocat 15.000 de lei, iar 10.000 lei au fost atrași din sponsorizări obținute de la pomicultorii satului.

 

ȘTIRI