Primăria și Consiliul Local Fălticeni vor premia peste 400 de elevi și profesori la Gala excelenței în educațieEducație

Primăria și Consiliul Local Fălticeni vor premia peste 400 de elevi și profesori la Gala excelenței în educație

       Accesări: 1555

Performanța este încurajată și susținută din bugetul local. Autoritățile locale vor acorda și anul acesta sute de premii în bani pentru elevii, profesorii, sportivii și antrenorii cu rezultate notabile în competițiile naționale. Festivitatea, organizată de Primăria și Consiliul Local Fălticeni, va avea loc în cadrul unui eveniment denumit „Gala excelenței în educației” ce va avea loc la sfârșitul săptămânii.

Elevi olimpici și campioni naționali, împreună cu profesorii și antrenorii vor fi premiați în sala de spectacole din cadrul Centrului Cultural G.V. Birlic.

Fondul de premiere se ridică la 90.000 de lei, suma fiind alocată cu votul aleșilor locali.

Noutatea de anul acesta este că pe lângă elevi, profesori, sportivi și antrenori vor fi premiați și directorii celor șapte unități de învățământ gimnazial și liceal.

Șefii unităților de învățământ, inclusiv directorii adjuncți, vor primi câte 300 de lei.

Premiile în bani variază între 100 și 500 de lei, în funcție de rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele județene și naționale. Spre exemplu, premiul I la olimpiada națională este răsplătit cu 500 de lei, iar premiul II cu 400 de lei, în timp ce pentru o mențiune la olimpiada județeană va fi premiată cu 100 de lei.

Pentru profesorii îndrumători vor fi acordate aceleași sume, pe baza performanței obținute de elev, între 100 și 500 de lei.

Valorile se mențin la același nivel și la sportivi, respectiv antrenori. Vor fi recompensați pentru performanțele obținute sportivii secțiilor de înot, fotbal, canotaj și tenis de câmp.

Anul acesta la Gala excelenței în educație vor fi premiați 290 de elevi și 100 de profesori, valoarea premiilor depășind 70.000 de lei.

Secțiunea sportivă are peste 50 de premianți, 47 de sportivi legitimați ai cluburilor din Fălticeni, 6 antrenori și un director de club.

Fondul de premiere se ridică la aproximativ 16.000 de lei pentru sportivi și antrenori.

Plata premiilor se va face în numerar pentru elevi și prin virament pentru cadrele didactice.

Festivitatea va avea loc vineri, 19 iulie, la sala de spectacole din cadrul Centrului Cultural G.V. Birlic. Premiile vor fi înmânate de primarul Cătălin Coman.

ȘTIRI