Primăria Rădășeni continuă demersurile pentru introducerea sistemului de alimentare cu apă și canalizareActualitate

Primăria Rădășeni continuă demersurile pentru introducerea sistemului de alimentare cu apă și canalizare

       Accesări: 1032

Continuă demersurile autorităților locale din comuna Rădășeni, pentru înfințarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în satul Rădășeni.

În acest sens, Primăria din Rădășeni a depus, în toamna anului 2015, la Centrul Regional pentru Investiții Rurale Iași, cererea de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cu o valoare de 2,5 milioane de euro.

Pe lângă avizele necesare realizării acestei investiții, vecinii din Rădășeni au nevoie și de acordul Municipiului Fălticeni pentru branșarea satului Rădășeni la sistemul de alimentare cu apă și de canalizare al municipiului Fălticeni.

Acest acord a fost dat de Consiliul Local Fălticeni, cu vot în unanimitate, în cadrul unei ședințe extraordinare a deliberativului care a avut loc marți, 15 martie 2016. Acordul prevede și obligațiile pe care și le asumă comuna Rădășeni în ceea ce privește readucerea terenului la forma inițială în urma lucrărilor care se vor derula și pe domeniul public/privat al municipiului Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Comuna Rădășeni, alături de municipiul Fălticeni, este membră a Asociației de dezvoltare intercomunitare județene – AJAC, ce are ca operator unic SC ACET SA Suceava.

Pentru a parcurge etapele premergătoare deschiderii finanțării, Primăria Rădășeni urmează să depună acordul obținut de la Consiliul Local Fălticeni, la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale.

ȘTIRI