Primăria Hârtop s-a mutat în casă nouă: Investiție de 1,5 milioane lei făcută din economiile la buget în ultimii 5 aniRural

Primăria Hârtop s-a mutat în casă nouă: Investiție de 1,5 milioane lei făcută din economiile la buget în ultimii 5 ani

       Accesări: 1583

Au trebuit să treacă zeci de ani ca să aibă un spațiu adecvat. Salariații din aparatul administrativ al comunei Hârtop își desfășoară în sfârșit activitatea într-o clădire ce are toate facilitățile necesare. Primăria din localitate era singura din zona Fălticeni care nu avea un sediu propriu, autoritățile locale fiind vitregite de lipsa unei clădiri și pe timpul comuniștilor, dar și după Revoluție.

Lucrurile s-au schimbat din 2008 când primarul Toader Grădinariu și-a propus ca în fiecare an, din economii făcute la bugetul local, să pună bani deoparte pentru actualul obiectiv.

Evenimentul inaugurării oficiale s-a desfășurat în prezența lucrătorilor din Primărie, consilierilor locali și sătenilor.

Înainte de toate, cei doi preoți ai comunei au oficiat slujba de sfințire, după care edilul șef s-a adresat celor prezenți, subliind importanța și necesitatea construirii obiectivului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au strâns cureaua 5 ani

Edilul comunei spune că în ultimii cinci ani s-au pus bani deoparte pentru clădirea Primăriei.

Administrația locală a strâns cureaua atât cât s-a putut, pentru ca proiectul să poată demara în următorii ani. Cu multă chibzuință, dar și eforturi s-a reușit începerea lucrărilor. Obiectivul a fost finalizat după mai bine de doi ani de muncă.

”Încă de la investirea mea, în mandatul anterior, dar mai ales în ultimii 5 ani am făcut economii cu gândul că vom ridica noua primărie. Iată că acest lucru s-a realizat.”, ne-a spus primarul Grădinariu. ”Cetățenii au cerut cu prioritate drumuri și alte investiții, dar eu, gândindu-mă că va veni timpul să facem ceva și pentru salariații care lucrează în cadrul instituției, am hotărât că este timpul ca ei să aibă condiții optime de muncă”.

Condiții normale de lucru

Începând din 8 februarie, Primăria funcționează pentru prima dată într-un sediu propriu, iar lucrătorii vor avea și birouri. Până acum ei și-au desfășurat activitatea într-o sală necompartimentată aflată la etajul unei clădiri în care, la parter, unde grădinița din comună își desfășoară activitatea.

Tot pentru prima dată primarul, viceprimarul și secretarul au acum propriile birouri de lucru, iar ședințele Consiliului Local se vor desfășura într-o sală modernă și spațioasă.

În clădire s-au amenajat birouri pentru salariații mai multor compartimente din cadrul Primărie Hârtop: Urbanism, Juridic, Asistență socială. Acum există și spații destinate pentru Caserie cât și pentru Arhivă.

Investiție de 1,5 milioane lei

Lucrările la clădire au început în anul 2012 și s-au încheiat luna trecută. Obiectivul finanțat din bugetul local al comunei are un cost totat de 1,5 milioane de lei, din care 1,1 milioane lei s-au cheltuit doar pentru partea de construcție.

Alți la care se adaugă alți 400.000 de lei s-au direcționat pentru achiziția unei centrale pe lemne, tâmplăriei, parchetului, instalațiilor termice și sanitare, parchetului și mobilierului.

Clădirea este anvelopată termic, iar la interior, în zona acoperișului, este ornamentată cu lemn, materialul fiind tratat cu un lac special care asigură protecție în caz de incendiu.

”Este un sediu nou, primul care ne aparține în totalitate. Acum există condiții normale de muncă pentru fiecare salariat în parte.”, ne-a declarat Toader Grădinariu, primarul comunei Hârtop. ”Vreau să se știe că sediul primăriei l-am realizat cu eforturi proprii, eforturi considerabile. Am încercat ca această clădire să fie un obiectiv pentru secolul XXI sub toate aspectele: condiții de lucru, utilități, funcționalitate.”

Comuna Hârtop are acum unul din cele mai frumoase sedii de primărie din zona Fălticeni.

Toader Grădinariu susține că acum se gândește la următorul ”transfer”. Edilul șef vrea să mute grădinița de la parterul vechiului sediu al Primăriei într-un sediu nou, lângă școala din localitate.

ȘTIRI