Primăria Fântâna Mare derulează investiții de 1 milion de euro pentru modernizarea străzilor din comunăRural

Primăria Fântâna Mare derulează investiții de 1 milion de euro pentru modernizarea străzilor din comună

       Accesări: 1883

Anul acesta numeroase rețele de drumuri publice de la sate sunt modernizate. Un proiect de investiții pe infrastructura locală se derulează și în comuna Fântâna Mare. Nouă străzi din Spătărești, Cotu Băii și Fântâna Mare vor fi reabilitate și asfaltate integral.

Investițiile se ridică la peste 4,5 milioane de lei (fără TVA).

Lucrările, ce sunt executate de SUCT Suceava, au demarat vineri, 27 iulie, în satul Spătărești pe strada Carp. După lucrările de reabilitare, drumarii au turnat primul strat de asfalt pe ambele sensuri de rulare.

Prin intermediul acestui proiect este reconfigurată circulația din satul Spătărești spre DN 2. Intersecția beneficiază acum de un scuar și două benzi separate pentru intrarea și ieșirea spre drumul național.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Înainte de asfaltare, drumurile sunt terasate, redimensionate la 7 metri lățime, apoi compactate cu două straturi de piatră spartă și balast. Acostamentul va fi realizat din pietriș, iar drumurile laterale vor beneficia de podețe și asfalt.

Primarul Vasile Mucilenița afirmă că investițiile sunt prevăzute pentru trei străzi din satul Spătărești (Carp, Gheorghe Spătărescu, Eroilor), cinci din satul Cotu Băii (Bogdan Vodă, Bisericii, Moldovei, Arini și Unirii) și una din satul Fântâna Mare, strada Răciuleni.

Proiectul prevede modernizarea drumurilor publice, cu două straturi de asfalt, pe o lungime 6,3 kilometri și amenajarea de 33 de podețe.

La finalul acestor lucrări, procentul străzilor asfaltate, din totalul infrastructurii ce aparține comunei Fântâna Mare, va crește la 75%.

Dacă nu vor fi ploi, lucrările se vor termina în toamnă. Prestatorul estimează că va fi încheiat în cursul lunii octombrie.

Primăria Comunei Fântâna Mare derulează în prezent alte două proiecte în valoare de 2,25 milioane de euro, modernizare și extindere Școala Gimnazială Fântâna Mare (finalizat în proporție de 70%) – 500.000 euro și înființare sistem alimentare de apă și canalizare în satele Fântâna Mare și Cotu Băii (finalizat în proporție de 80%) – 1.750.000 euro.

Un alt proiect, alimentare cu apă sat Praxia, în valoare de 450.000 de euro, este gata să înceapă, în luna august urmând să fie emis ordinul de începere al lucrărilor.

Tot în luna august va fi semnat contractul pentru execuția unui Centru medical, lucrare deja atribuită prin licitație. Proiectul de investiții se ridică la 450.000 de euro.

 

ȘTIRI