Primăria Fălticeni va aloca 240.000 lei pentru construirea unei noi săli de sport la Școala „Alexandru Ioan Cuza”Actualitate

Primăria Fălticeni va aloca 240.000 lei pentru construirea unei noi săli de sport la Școala „Alexandru Ioan Cuza”

Focus pe educație. Autoritățile locale continuă să susțină prin investiții modernizarea unităților de învățământ din Fălticeni. Intenția municipalității este deja creionată în bugetul pentru anul 2017 unde sunt prevăzute alocări de fonduri pentru grădinițe, școli și licee.

Una dintre investiții este noua sală de sport de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

Sala va fi construită pe terenul de sport de pe strada Nicu Gane, aflat în apropierea corpului principal de clădire. În prezent, orele de educație fizică și sport se desfășoară în corpul vechi al școlii, într-un spațiu impropriu și de dimensiuni nu tocmai generoase.

Noul obiectiv va asigura condiții moderne elevilor și posibilitatea practicării mai multor sporturi precum volei, baschet, handbal, minifotbal, badminton și tenis de masă.

Primarul Cătălin Coman menționează în proiectul de buget pe acest an că necesitatea și oportunitatea acestui proiect este justificată de faptul că Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” nu deține o sală de sport în vederea efectuării în bune condiții a activităților sportive.

Noua sală de sport va avea 250 de metri pătrați și va fi construită pe un schelet metalic cu pereți din panouri termoizolante.

Obiectivul va fi compartimentat la interior pentru organizarea unor spații în vestiare.

Costurile proiectului se ridică la 240.000 lei, după cum indică devizul general estimativ al investiției, suma fiind alocată integral din bugetul local al municipiului Fălticeni. Durata realizării construcției sălii de sport este de 24 de luni.

Facebook Comments

ȘTIRI