Primăria Fălticeni suplimentează cu 152.000 de lei bugetul destinat lucrărilor de amenajare la noua MaternitateActualitate

Primăria Fălticeni suplimentează cu 152.000 de lei bugetul destinat lucrărilor de amenajare la noua Maternitate

       Accesări: 549

Supliment financiar pe capitolul sănătate. Autoritățile locale au mărit bugetul destinat lucrărilor de amenajare al celor trei secții din cadrul noii Maternități din Fălticeni, unitate ce va deveni funcțională spre sfârșitul acestui an. Suma de 152.000 de lei va fi alocată pentru două categorii de lucrări diferite, după ce ieri consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Coman care prevede rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016.

Banii sunt necesari pentru înlocuirea acoperișului de 500 metri pătrați, mai multor geamuri și uși.

Firma de construcții Tehnocon a notificat autoritățile locale în privința degradării șarpantei prin care ploaia se strecoară cu ușurință, dar și faptul că spațiul vitrat este distrus.

Pentru șarpantă se vor cheltui 140.000 lei, iar 12.000 de lei vor fi folosiți pentru trei uși de exterior și schimbarea mai multor geamuri sparte sau deteriorate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cea mai mare parte din suma alocată, respectiv 108.000 lei, sunt redistribuiți de la obiectivul de investiții Achiziții imobile, unde au rezultat economii din în urma achiziției a două apartamente, spun autoritățile locale.

Maternitatea Fălticeni va fi relocată în clădirea de pe strada Sucevei pe Ion Creangă, în vechiul local în care a funcționat fosta Școală Generală nr.5.

Potrivit inginerului Vlad Simeria, managerul Tehnocon, stadiul lucrărilor este avansat, iar până la finele acestui an vor fi încheiate lucrările de amenajare.

ȘTIRI