Primăria Fălticeni solicită finanțare europeană pentru modernizarea și reabilitarea unor obiective de interes localLocal

Primăria Fălticeni solicită finanțare europeană pentru modernizarea și reabilitarea unor obiective de interes local

       Accesări: 1722

Primăria Fălticeni a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Est o cerere de finanțare pentru un proiect prin care se urmărește modernizarea și reabilitarea unor obiective de interes local.

Este vorba despre modernizarea arhitecturală și peisagistică a Parcului Prefecturii (din vecinătatea Muzeului de Artă “Ion Irimescu”), reabilitarea termică a corpului B de la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” și restaurarea monumentului istoric – Casa Memorială “Mihail Sadoveanu”.

Documentația pentru obținerea finanțării din fondurile europene a fost depusă la Piatra Neamț în cursul zilei de marți, 28 august, după ce documentația a fost aprobată și de Consiliul Local Fălticeni, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Valoarea totală a proiectului este de 4.682.277 lei, cu o contribuție de doar 2% din partea municipalității (304.720 lei).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Este un proiect integrat, prin care vrem să modernizăm trei obiective din Fălticeni: Parcul Prefecturii, Corpul B al Muzeului de Artă Ion Irimescu, care nu a fost reabilitat prin proiectul din 2010, și Casa Memorială Mihail Sadoveanu. Sunt 46 de miliarde de lei vechi, bani pe care sperăm din tot sufletul că vom reuși să-i investim în Fălticeni, să modernizăm și să reabilităm trei obiective extrem de importante și reprezentative pentru municipiul nostru”, a precizat primarul Cătălin Coman în fața consilierilor locali.

După depunerea la ADR Nord Est Piatra Neamț, cererea de finanțare a intrat în etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității.

Finanțarea proiectului este posibilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Apelul de proiecte Regiuni/ Îmbunătățirea calității vieții a populației în orașele mici și mijlocii din România.

ȘTIRI