Primăria Fălticeni şi DSP Suceava caută soluţia optimă pentru mutarea Maternităţii FălticeniActualitate

Primăria Fălticeni şi DSP Suceava caută soluţia optimă pentru mutarea Maternităţii Fălticeni

       Accesări: 61

În această dimineaţă, conducerea Primăriei Fălticeni s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, cu scopul identificării soluţiilor optime în vederea mutării Maternităţii Fălticeni.

Necesitatea mutării acestui obiectiv important a apărut după ce proprietarul imobilului retrocedat în care funcţionează secţiile obstetrică – ginecologie şi neonatologie, Fundaţia „Caritatea” Bucureşti, a anunţat că nu mai este dispusă să accepte prelungirea contractului de închiriere.

Cele două secţii au în structură un număr de 35 paturi pentru paciente şi 22 de paturi pentru nou-născuţi.

Printr-un protocol încheiat în februarie 2009, între Primăria Fălticeni şi Fundaţia „Caritatea” s-a stabilit, potrivit prevederilor legale, obligaţia menţinerii destinaţiei de unitate medicală pe o perioadă de 5 ani, forma legală fiind cea de închiriere între Fundaţia „Caritatea” şi Spitalul Municipal Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cum termenul de închiriere a expirat în această lună, Fundaţia „Caritatea” a cerut chiriaşului să elibereze imobilul de pe strada Sucevei nr. 99, anunţând că intenţionează să dezvolte o nouă activitate împreună cu investitori de anvergură internaţională.

„S-a analizat, din punct de vedere al necesităţii respectării normativului Ministerului Sănătăţii, varianta prezentată de oficialităţile locale, urmând ca decizia finală să fie adoptată, de comun acord, după întocmirea unui proiect tehnic şi a unui deviz de lucrări. Chiar dacă soluţia mutării în clădirea unei foste şcoli este una temporară, până la darea în folosinţă a noului spital, condiţiile de structură şi circuite funcţionale, de amenajare şi dotare corespunzătoare trebuie să fie conforme cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 914/2006, pentru evitarea unor riscuri epidemiologice.”, se arată într-un comunicat de presă al conducerii DSP Suceava.

ȘTIRI