Primăria Fălticeni și Delgaz Grid au bătut palma: Municipalitatea va plăti 22.000 lei pentru sistemul de iluminat publicLocal

Primăria Fălticeni și Delgaz Grid au bătut palma: Municipalitatea va plăti 22.000 lei pentru sistemul de iluminat public

       Accesări: 1376

Acord încheiat și părți mulțumite. Autoritățile locale au bătut palma cu reprezentanții Delgaz Grid pentru cumpărarea sistemului de iluminat stradal din Fălticeni. Discuțiile privind preluarea acestuia au început în 2015 cu oficialii E.ON iar după trei ani, în care au avut loc negocieri și întâlniri, noul proprietar a acceptat să vândă.

Municipalitatea va plăti 22.138 de lei cu TVA pentru sistemul de iluminat public.

Contractul de achiziție a fost semnat după ce angajații Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Fălticeni au inventariat fiecare element al ansamblului de componente electrice.

 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Am finalizat negocierile și procedurile cu Delgaz Grid. Prin urmare se impune, în regim de urgență, achiziționarea sistemului de iluminat public în urma discuțiilor purtate.”, a explicat primarul Cătălin Coman în plenul Consiliului Local Fălticeni. „ Suma finală va fi de 22.138 de lei cu TVA.”

Adminstrația locală va prelua integral sistemul stradal. Mai exact vor fi luați în primire peste 400 de stâlpi de iluminat, 17 kilometri de rețea electrică subterană de joasă tensiune și aproximativ 1800 de corpuri de iluminat.

Delgaz Grid a negociat la sânge cu grupul reprezentanților din Primărie și Consiliul Local desemnat să poarte ultimele trative dar și parafarea înțelegerii privind cumpărarea. Oficialii companiei au ținut la preț și au mai dat jos doar 700 de lei față de varianta prezentată inițial.

Pentru demararea procedurii de negociere s-a avut în vedere legea 230 din 2006 privind serviciul de iluminat public care prevede că elementele de iluminat public, aflate în prezent în proprietatea unor persoane juridice de drept privat, vor fi transferate, cu justă despăgubire, autorităților administrației publice locale, la cererea acestora.

Unul dintre motivele pentru care autoritățile au făcut achiziția este modernizarea întregului sistem de iluminat printr-un proiect cu fonduri europene. Înlocuirea compenentelor vechi cu elemente noi va duce la reducerea numărului de intervenții, dar și facturi mai mici la consumul de energie.

Până la momentul semnării documentelor pentru achiziție, Primăria Fălticeni era proprietar doar pe lămpile stâlpilor.

 

Edilul șef Cătălin Coman vrea ca toată rețeaua de iluminat municipală să fie echipată cu lămpi ecologice și economice de tip LED, stâlpii și rețeaua de cabluri înlocuite cu unele moderne, asta pentru că în ultimii ani au fost numeroase probleme generate de îmbătrânirea conductorilor subterani de energie electrică.

 

ȘTIRI