Primăria Fălticeni reia toaletarea arborilor periculoși din orașLocal

Primăria Fălticeni reia toaletarea arborilor periculoși din oraș

       Accesări: 55

Reprezintă un pericol pentru oameni, clădiri și automobile. Copacii bătrâni, dar și cei înalți au intrat din nou în vizorul autorităților locale pentru a fi toaletați. Campania a demarat de curând, la solicitarea mai multor cetățeni.

Sesizări au venit și din partea Asociațiilor de Proprietari care au solicitat același lucru Primăriei Fălticeni.

”În Fălticeni sunt mulți arbori ajunși la maturitate care pot fi un pericol în cazul unei furtuni. Avem avizul de la Mediu și am considerat necesară intervenția aceasta. Trecem la toaletarea arborilor periculoși din oraș în urma sesizărilor venite la Primărie”, afirmă viceprimarul Gheorghe Aldea.

Săptămâna trecută s-a acționat pe strada Matei Millo, iar astăzi, mâine și poimâine se va acționa în cartierul Maior Ioan.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În luna august este prevăzută o acțiune similară pe strada Nicolae Beldiceanu. Aici vor fi retezați trei brazi uscați din incinta Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu”.

O campanie similară, dar mult mai amplă, va fi desfășurată odată cu demararea proiectului de reabilitare a Muzeului ”Mihail Sadoveanu”. Teii de pe aleea de intrare vor fi toaletați, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru turiști și edificiu.

Materialul lemnos va fi folosit pentru a încălzi sera de flori în perioada sezonului rece.

ȘTIRI