Primăria Fălticeni pune la bătaie 240.000 de lei pentru concursul de colectare selectivă a deşeurilor în şcoliLocal

Primăria Fălticeni pune la bătaie 240.000 de lei pentru concursul de colectare selectivă a deşeurilor în şcoli

       Accesări: 343

„Participă activ…colectează selectiv”, este deviza sub care Primăria Municipiului Fălticeni derulează, în parteneriat cu GOSCOM SA Fălticeni şi ECO-ROM AMBALAJE, un concurs de colectare selectivă a deşeurilor destinat unităţilor de învăţământ din Fălticeni.

Concursul se desfăşoară în două etape, pe parcursul anului 2015. Miza o constituie premiile în valoare de 240.000 de lei (2,4 miliarde de lei vechi) puse la bătaie de municipalitate. Acordarea premiilor este gândită astfel încât fiecare grădiniţă, şcoală sau colegiu să primească o sumă de bani, mai mare sau mai mică, în funcţie de cantitatea de deşeuri colectată şi valoarea deşeurilor reciclate per elev (PET, hârtie – carton, sticlă, aluminiu, fier). Marele premiu este în sumă de 50.000 de lei. Unităţile de învăţământ vor utiliza sumele obţinute exclusiv pentru dotarea claselor cu mobilier şcolar, tehnică de calcul sau alte dotări necesare procesului de învăţământ.

„Colectarea selectivă trebuie să devină o obişnuinţă pentru noi toţi. De aceea informarea şi conştientizarea populaţiei este esenţială într-un astfel de demers. În timp putem reduce impactul acţiunilor noastre asupra mediului. Copiii şi şcoala reprezintă două verigi importante în acest proces de schimbare a comportamentului nostru faţă de mediul înconjurător”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Concursul reprezintă una din acţiunile pe care municipalitatea le derulează în cadrul competiţiei naţionale „Oraşul Reciclării 2015”. Primăria Fălticeni şi-a asumat participarea în această competiţie, alături de alte 45 de municipalităţi din România, pentru a le oferi fălticenenilor un imbold pentru colectarea separată a deşeurilor de ambalaje.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru că proiectul are un rol educativ, Primăria Fălticeni mizează pe sprijinul şcolii în dezvoltarea responsabilităţii faţă de mediu în rândul unui segment important al populaţiei, copiii.

ȘTIRI