Primăria Fălticeni primește 12 milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiereLocal

Primăria Fălticeni primește 12 milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere

       Accesări: 65

Focus pe infrastructura rutieră. Procesul de modernizare al drumurilor publice din Fălticeni va continua în următorii ani, după ce autoritățile locale au primit undă verde pentru două proiecte care au finanțarea asigurată. Valoarea inițială este de 12 milioane de lei, sumă alocată municipalității pentru modernizarea și reabilitarea totală a unei rețele de 9 străzi și a unui pod.

Fondurile sunt direcționate prin PNDL de către Ministerul Dezvoltării Regionale Adiminstrației Publice și Fondurilor Europene.

După aprobarea proiectelor, autoritățile locale au întocmit studiile de fezabilitate și alte acte specifice. Documentația a fost depusă astăzi, 25 septembrie, de către primarul Cătălin Coman la ministerul de resort. Edilul a subliniat faptul că Primăria Fălticeni este printre primele administrații din țară care au prezentat toate documentele necesare.

Termenul final de depunere este 30 noiembrie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șeful administrației locale a depus personal documentațiile aferente, cu două luni înaintea datei limită, și speră ca lucrările la proiectele inițiate să înceapă peste 7 sau 8 luni.

Nouă străzi vor fi modernizate cu 7 milioane lei

Proiectul prevede reparații capitale la nouă străzi care nu au mai fost asfaltate dinainte de 1989.

Pe aceste străzi vor fi executate reparații capitale, care prevăd terasarea drumurilor, turnarea unui nou covor asfaltic în două sau trei straturi, cât și borduri noi. În ceea ce privește trotuarele, acestea vor fi amenajate integral cu pavele.

Vor fi complet reabilitate și modernizate străzile 1 Mai, Nicolae Beldiceanu, Cuza Vodă, Anton Holban, Pietrari, Ștefan cel Mare, Ion Dragoslav, Ana Ipătescu (parțial) și Nicu Gane.

În proiect sunt prinse cheltuieli pentru marcarea drumurilor menționate și a indicatoarelor rutiere. Pe unele străzi stâlpii de iluminat public vor fi relocați, astfel încât să se asigure fluidizare optimă în trafic, pietonal și auto.

Cele nouă străzi din proiect însumează 12 kilometri de șosea și trotuare.

„Avem 9 străzi care vor intra în reparații capitale. Am gândit această rețea de străzi pentru că ele constituie oricând o alternativă la zona centrală a municipiului Fălticeni care se aglomerează între anumite ore.”, susține primarul Cătălin Coman. „Vrem să dăm șoferilor rute alternative la aglomerația din trafic.”

Pod reabilitat integral cu 5,3 milioane de lei

Un alt proiect vizează reparații capitale pentru podul aflat pe Bulevardul 2 Grăniceri, la ieșirea spre Roman și Gura Humorului. Podul peste pârâul Buciumeni va fi reabilitat pentru prima dată în 40 de ani.

Vor fi executate lucrări de modernizare la partea de structură, iar suprafața carosabilă va primi două noi straturi de asfalt.

„La acest pod nu s-au făcut reparații capitale niciodată. Deja sunt probleme la acest pod în ceea ce privește structura de rezistență.”, explică primarul municipiului Fălticeni. „Am considerat că este timpul să intervenim. Mă bucură faptul că am putut beneficia și iniția acest proiect pentru că este o zonă importantă pentru traficul auto din județ”.

Primarul Coman mai spune că partea de documentație a fost realizată într-un timp record, iar meritul revine angajaților administrației locale.

Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor, însă totul ține de procedurile de licitație pentru execuție. Până la această etapă, urmează semnarea contractelor de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale.

ȘTIRI