Primăria Fălticeni primește dosarele pentru subvenția la încălzire în sezonul receLocal

Primăria Fălticeni primește dosarele pentru subvenția la încălzire în sezonul rece

       Accesări: 384

Începând de luni, 1 octombrie 2018, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Fălticeni a demarat campania de înregistrare a cererilor populației pentru subvenția la încălzire în sezonul rece 2018-2019 (noiembrie – martie).

Dosarele se depun până pe data de 22 octombrie. În cazul persoanelor care locuiesc la bloc, dosarele pentru subvenţia la gaz metan, energie electrică şi lemne, se depun la asociaţiile de proprietari.

Fălticenenii care locuiesc la casă vor depune dosarele la Primăria Fălticeni, camerele 14 și 15, în perioada 1-22 octombrie 2018.
Modificările care survin ulterior depunerii dosarelor sau alte dosare noi, se primesc în intervalul 1 şi 15 al fiecărei luni.
“Este important de știut că nu se va acorda subvenţie persoanelor care depun la dosar contractele la energie electrică sau gaz metan pe numele persoanelor decedate. 
De asemenea, persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei vor depune la dosar doar cerere de modificare (fără acte), împreună cu ultimul cupon de alocație, contractul de proprietate al locuinței și ultima factura de la E-On.
Persoanele care au conturi bancare cu valoare mai mare de 3000 lei nu au dreptul la subvenție pentru încălzirea locuinței”, a anunțat Direcția de Asistență Socială.

În precedentul sezon rece, la Fălticeni au beneficiat de subvenții pentru încălzirea locuințelor un număr de 277 de persoane (212 dosare pentru încălzirea cu gaze naturale, 39 de dosare pentru încălzirea cu lemne, 26 de dosare pentru încălzirea cu energie electrică).

Actele necesare pentru fiecare tip de subvenție, precum și cuantumurile ajutoarelor sunt publicate în fișierele atașate acestui articol.

Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării subvenției
Bunuri imobile:
• Clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti;
• Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală.

Bunuri mobile (aflate în stare de funcționare):
• Autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile;
• Mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani;
• Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze;
• Şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepţia bărcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”;
• Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată;
• Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale;
• Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric

Depozite bancare:
• Depozite bancare cu valoare de peste 3000 lei.

Terenuri /animale şi/sau păsări:
• Suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.

ȘTIRI