Primăria Fălticeni intră în posesia sediului fostei judecătoriiActualitate

Primăria Fălticeni intră în posesia sediului fostei judecătorii

       Accesări: 48

judecatoria_veche_2Există cadrul legal pentru preluarea fostei judecătorii de către Primăria Fălticeni! La sârşitul lunii iulie, Guvernul României a aprobat hotărârea prin care corpul de clădire în care a funcţionat Judecătoria Fălticeni, până în septembrie 2014, să fie transferat Primăriei Fălticeni.

Hotărârea a intrat în vigoare pe data de 13 august 2015, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României.

Hotărârea de Guvern stabileşte transmiterea imobilului, din domeniul public al statului şi din administrarea Tribunalului Suceava, în domeniul public al municipiului Fălticeni, în vederea utilizării acestuia ca sediu al Primăriei Municipiului Fălticeni.

Predarea-preluarea imobilului se va face în temen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, pe baza unui protocol între părţi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Administraţia locală a demarat procedurile pentru preluarea clădirii fostei judecătorii încă din luna decembrie a anului trecut.

Judecătoria Fălticeni şi-a desfăşurat activitatea în acest corp de clădire (care a aparţinut Primăriei Fălticeni) din anul 1994. Pe data de 29 septembrie 2014 la Fălticeni a fost inaugurat sediul nou al Judecătoriei Fălticeni.

Rudy H. 

ȘTIRI