Primăria Fălticeni intenționează să cumpere cu 1,4 milioane lei locuințe pentru medici și cazurile socialeLocal

Primăria Fălticeni intenționează să cumpere cu 1,4 milioane lei locuințe pentru medici și cazurile sociale

       Accesări: 60

Au pus bani deoparte pentru achiziții. Autoritățile locale vor să cumpere anul acesta, de pe piața liberă, mai multe apartamente și garsoniere din Fălticeni. Din bugetul local pe anul în curs, buget ce urmează să fie votat cât de curând, se dorește alocarea sumei de 1,4 milioane de lei, sumă regăsită la capitolul investiții.

Primăria intenționează să folosească 600.000 lei pentru cumpărarea unui număr de 4-5 locuințe destinate medicilor.  Alți 800.000 lei vor fi folosiți la achiziția unor unități locative, care vor servi drept locuințe sociale.

„Avem o avalanșă de cereri pentru locuințe sociale și ANL. Suntem interesați să avem și apartamente pentru medici. Este un atuu în plus pentru a-i atrage spre Spitalul Municipal Fălticeni”, explică primarul Cătălin Coman. ”Totul depinde de preț. Depinde cum le vom găsi pe piața imobiliară. La capitolul investiții am creionat suma de  1,4 milioane de lei pentru achiziția de locuințe”.

Potrivit ultimului recensământ, din cele peste 7.000 de apartamente existente la Fălticeni numai puțin de 1.300 sunt nelocuite.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Majoritatea apartamentelor și garsonierelor goale aparțin proprietarilor care au plecat la muncă în străinătate. Conform aceluiași sondaj, autoritățile locale au aflat că sunt blocuri unde din 20 de apartamente doar 5 sunt locuite.

ȘTIRI