Primăria Fălticeni începe lucrările pentru primul teren de tenis pe zgură din municipiu: Investiția totală se ridică la 300.000 de leiActualitate

Primăria Fălticeni începe lucrările pentru primul teren de tenis pe zgură din municipiu: Investiția totală se ridică la 300.000 de lei

       Accesări: 1821

Veste excelentă pentru pasionații sportului alb. La Fălticeni se amenajează primul teren pe zgură, după ce autoritățile locale au dat undă verde construirii celui mai modern spațiu destinat practicării tenisului de câmp. Lucrările de amenajare au început astăzi, 4 aprilie, și vor fi finalizate în aproximativ două luni de zile.

Obiectivul va fi cel mai modern teren de tenis de câmp din județul Suceava.

Acesta va dispune de nocturnă, gradene,  spații de siguranță și va întruni toate condițiile impuse desfășurării de competiții sportive. Municipalitatea intenționează să devină gazda unor competiții importante unde vor evolua în fața propriului public și talentații tenismeni fălticeneni.

Terenul este construit pe strada Aleea Teilor, lângă sala de sport ”Gabriel Udișteanu” și în apropierea viitorului complex de agrement ”Nada Florilor”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Până în 1989 singurul spațiu pentru practicarea tenisului de câmp, retrocedat în urmă cu câțiva ani, se afla pe strada Ana Ipătescu și nu era pretabil desfășurării concursurilor.

Imboldul construirii noului teren pe zgură are ca suport rezultatele foarte bune ale sportivilor fălticeneni obținute în competițiile regionale și naționale în care s-au făcut remarcați.

Ultimul rezultat de palmares și l-a trecut în cont David Onisei care s-a impus în turneul național de la București, unde și-a adjudecat titlul de campion al turneului Winter Series Little Stars. Primarul Coman a ținut să-l felicite pe sportivul de numai 9 ani, dar și pe toți participanții la turneu care au reprezentat cu cinste municipiul Fălticeni.

”Am început o nouă investiție în Fălticeni. Aici se va construi un teren pe zgură care va aparține Primăriei. Este primul teren de acest gen din localitate.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Ne-am hotărât să realizăm acest teren, motivați și de faptul că la nivelul municipiului Fălticeni există foarte mulți copii valoroși cu rezultate deosebite la tenis de câmp. De aproape 3 ani de zile, Fălticeniul uimește în tot ceea ce înseamnă competițiile naționale, cu copii valoroși și bine pregătiți. care cred că merită să se antreneze în condițiile unui teren profesionist.”

Terenul va fi pus la dispoziție în mod gratuit pentru tenismenii fălticeneni care fac performanță, dar și pentru localnicii care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod activ.

Autoritățile locale consideră că prin noua investiție se întregește atât baza sportivă municipală și totodată este o completare la oferta viitorului Complex de agrement ”Nada Florilor”.

Edilul șef al municipiului Fălticeni susține că se află în discuții foarte avansate cu un mare operator economic la nivel național care este dispus să finanțeze în proporție de 80 – 90 % ridicarea unui alt doilea teren pe zgură. Primarul Cătălin Coman a explicat faptul că al doilea teren va fi ridicat lângă cel care face obiectul investiției actuale.

”Am venit cu acești parteneri aici au fost foarte încântați. Noi, ca primărie, dăm primii startul, nu cerem ajutorul nimănui decât atunci când în beneficiul comunității.”, susține primarul Coman. ”Partenerii ne-au spus că sigur vor alege Fălticeniul pentru că noi demonstrăm că vrem să facem ceva util și frumos . Cred că este un lucru bun ca pe lângă proiectele noastre să venim cu proiecte externe și cu bani din exterior în beneficiul comunității.”

Terenul pe zgură este finanțat exclusiv cu bani de la bugetul local. Valoarea investiției se ridică la 300.000 lei. Obiectivul va deveni funcțional în luna iunie

Șeful municipalității mai spune că resursele financiare pentru toate categoriile de investiții propuse în Fălticeni există deoarece autoritățile locale au gestionat corect banul public.

Inițial pe aceste teren Primăria Fălticeni plănuia să ridice un patinoar, însă municipalitatea s-a răzgândit din cauza costurilor ridicate pentru echipamente.

ȘTIRI