Primăria Fălticeni este somată din nou să evacueze MaternitateaLocal

Primăria Fălticeni este somată din nou să evacueze Maternitatea

       Accesări: 739

Vești nu tocmai bune pentru autoritățile locale. Acestea au primit o nouă somație din partea Fundației Caritatea în care se cere din nou evacuarea clădirii Maternității. Nu este prima ”invitație” de acest gen venită din partea proprietarului clădirii în care funcționează trei din secțiile Spitalului Municipal Fălticeni.

În locul unității medicale urmează să fie ridicat un magazin al companiei germane Penny Market. Clădirea, veche din 1894, urmează să fie dărâmată.

Fundația Caritatea vrea să înceapă proiectul cât mai repede, însă ultima dată s-a izbit de votul negativ al consilierilor locali care au cerut clarificări, dar și unele revizuiri ale Planului Urbanistic Zonal.

Primarul Cătălin Coman le-a cerut reprezentanților Fundației Caritatea să păsuiască autoritățile locale încă o perioadă de timp.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Fundația Caritatea ne somează să evacuăm clădirea. Am fost din nou la București și am discutat despre acest subiect.”, ne-a explicar primarul Cătălin Coman. ”În urma întâlnirii pe care am avut-o cu Samuel Itzak ne-a spus că putem rămâne aici, însă trebuie să dovedim că facem pași pentru schimbarea situației actuale. Cred că am căpătat înțelegerea necesară din partea reprezentanților Caritatea.”

Fundația din București obținea în instanță, în urmă cu șase ani, retrocedarea corpurilor de clădire C1 și C3 în natură, împreună cu un teren în suprafață 3.853 metri pătrați.

Pentru a putea funcționa în continuare, Primăria și Fundația Caritatea din București – proprietarul imobilului, au ajuns la o înțelegere prin care s-a stabilit cuantumul lunar pentru chiria aferentă, respectiv 2500 de lei.

Maternitatea urmează să fie transferată temporar pe strada Ion Creangă, în localul unde funcționa mai demult Școala Generală nr.5, iar când noul spital va fi finalizat, cele trei secții se vor muta în clădirea de pe strada Mihai Eminescu.

ȘTIRI