Accesări: 2469

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Fălticeni a anunțat că distribuția măștilor de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate din municipiu va începe luni, 31 august 2020.

În Fălticeni, aproximativ 1900 de persoanevor primi, gratuit, măști de protecție.

Este vorba despre: beneficiarii ajutorului social (venitul minim garantat), beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale.

Se vor distribui un număr de 50 de măşti de protecţie, pentru fiecare persoană din categoriile menționate.

Măștile sunt acordate conform OUG 78/2020, de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, cu sprijinul primăriilor.  Autoritățile publice locale au întocmit liste nominale cu beneficiarii și le-au transmis direcțiilor de sănătate publică.

Persoanele beneficiare de alocatie pentru susținerea familiei și persoanele beneficiare de ajutor social vor intra în posesia măștilor de protecție la punctul de distribuție care va fi organizat la sediul Centrului Cultural “Gr. Vasilu Birlic” (Casa de cultură), zilnic, între orele 09.00-14.00.

Un alt punct de distribuție, pentru persoanele încadrate în grad de handicap, va fi organizat la sediul Primăriei Fălticeni (intrarea fostei Judecătorii).

Pentru pensionarii sistemului public, cu pensii mai mici de 704 lei, măștile de protecție vor fi distribuite la domiciliul fiecăruia, de către reprezentanți ai Primăriei Fălticeni.

ȘTIRI