Primăria Fălticeni continuă modernizarea infrastructurii rutiere: 22 de străzi din municipiu vor fi asfaltate integralActualitate

Primăria Fălticeni continuă modernizarea infrastructurii rutiere: 22 de străzi din municipiu vor fi asfaltate integral

       Accesări: 1432

Strategia autorităților locale este finalizată pentru sectorul de infrastructură. Primăria Fălticeni și-a făcut planul de bătaie pentru anul 2016, în următoarele trei săptămâni urmând să înceapă asfaltările în municipiu. Prioritate au străzile pe care s-au intervenit pentru montarea noilor rețele de apă și canalizare.

În aceiași categorie vor intra și străzile cu balastru sau pâmânt care nu au avut niciodată asfalt.

Primarul Cătălin Coman și specialiștii din cadrul Direcției Tehnice și Serviciului de Urbanism au creionat lista drumurilor pe care vor fi turnate covoare asfaltice în totalitate.

22 de străzi vor fi asfaltate 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Se va interveni pe numai puțin de 22 de străzi din Fălticeni.

Lucrările vor începe atunci când temperatura minimă pe timp de zi va atinge 10 grade Celsius pentru ca materialul asfaltic să nu fie afectat. Șeful administrației locale spune că lucrările vor putea demara în martie sau cel mai târziu în prima decadă a lunii aprilie, cu condiția ca valorile termice să fie și vremea să fie favorabilă.

Lista străzilor care vor fi asfaltate integral

Primarul Cătălin Coman afirmă că străzile care vor fi asfaltate integral anul acesta sunt Strada Filaturii, Nufărului (tronsonul încă neasfaltat), aleile din cartierul 2 Grăniceri, de la intersecția strada Victoriei cu Broşteni, de la intersecția străzii Broşteni cu Filaturii.

Se va interveni și pe străzile Sergent Sava, Zorilor, Caporal Manolache, 9 Mai, Caporal Movileanu și Vasile Ciurea. În zona Tâmpești sunt prinse în programul de asfaltare străzile Humorului şi Caporal Diaconiţa.

În cartierul Șoldănești se va acționa pe Forestierului, Topitoriei, Gheorghe Doja și Şoldăneştilor. În zona Dumbrava Minunată se va acționa pe Sublocotenent Grigoraş, Doctor Tatos și Răzeșilor. La acestea se mai adaugă Păcii, Şcoala Domnească și Magazia Gării cu toate cele 3 artere.

Anul acesta vor primi covor asfaltic proaspăt și străzile Anton Holban, Pietrari și Cuza Vodă.

„Suntem la etapa în care pregătim aceste străzi pentru asfaltare. Se realizează lucrările de profilare, balastare, acolo unde este nevoie, și de pregătire efectivă, urmând să începem turnarea covorului asfaltic imediat ce vremea ne va permite.”, ne-a declarat primarul Coman. ”Sperăm să se întâmple cel mai târziu la data de 1 aprilie. Depinde de temperatura atmosferică, să fie minim 10 grade Celsius pentru că există anumite condiții care trebuie respectate pentru a putea executa lucrări de calitate.

Șeful administrației fălticenene mai spune că bugetul pentru aceste lucrări se ridică la 3,5 milioane de lei, lucrările fiind incluse în contractul multianual semnat cu firma locală Elbi, câștigătoarea licitație organizate în vara anului trecut.

15 kilometri de asfaltați într-un mandat

Potrivit acestuia în urma unei analize efectuate cu serviciile de specialitate din Primăria Fălticeni există posibilitatea ca în maxim doi ani să fie asfaltate toate străzile de pământ sau cele balastate.

„În cei aproape 4 ani de mandat, din vara anului 2012, am reușit să asfaltăm în Fălticeni aproximativ 15 kilometri de străzi.”, afirmă edilul Coman. ”Vorbim de străzi care nu au avut niciodată asfalt. Cred că dacă vom continua în acest ritm, în doi ani nu vom mai avea în Fălticeni nici o stradă de pământ sau de balast.”

Alte 6 străzi sunt prinse în programul de investiții

Alte șase drumuri urmează să fie modernizate în totalitate după ce vor fi introduse noile rețele de apă şi canalizare, printr-un proiect european.

Lista include străzile Pictor Aurel Băieşu, Răzeşilor, Plutonier Iacob, Antileşti, Halmului și Răsăritului. Acestea vor fi asfaltate integral de îndată ce lucrările din subteran vor fi încheiate.

Din bugetul alocat investițiilor pe acest capitol, anul acesta vor fi turnate covoare asfaltice pe cel puțin 15 kilometri de străzi.

ȘTIRI